Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2010 március 10, 12:20:16 pm
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
48374
Hozzászólás
87
Témában írta
2431
Felhasználó Legújabb tag:
LamarUK
Főoldal
|
Keresés
|
Bejelentkezés
|
Regisztráció
A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Általános kategória
M.A.G.U.S. szerepjáték
M.A.G.U.S. szabályrendszeri kérdések
« előző
következő »
Oldalak:
1
...
104
105
106
[
107
] |
Le
Nyomtatás
Szerző
Téma: M.A.G.U.S. szabályrendszeri kérdések (Megtekintve 125019 alkalommal)
Valenvarion
Újonc
Nem elérhető
A Kiválasztottak Közé Emelt
Profil megtekintése
Re: M.A.G.U.S. szabályrendszeri kérdések
«
Válasz #3180 Dátum:
2009 június 07, 10:24:35 pm »
A rúnamágiánál le van írva: "Abban az esetben, ha a karakter nem a magasmágia beavatottja, hanem tapasztalati mágiahasználó, akkor csakis a Végrehajtó Varázskör, Kisugárzó Varázsjel, illetve. ha bír Asztrál-, Mentálmágiával, akkor az Asztrál-, Mentálbályegek alkalmazása érhető el neki." (Az idézet nem pontos, utsó két szó magyarítva
) tehát nem tud védekezni
Viszont a varázslási idő a felére csökken a kézmozdulatokat is igénylő mágiák alkalmazásakor. A varázskröknél nincsen időigény, mivel feltételezik, hogy a létrehozó csak olyankor vág bele, ha lesz is ideje rá
A felezett idő valóban varázslásra (és nem felrajzolásra) értendő, mivel elég megidézni a szóbeli összetevőt, a kézzel rajzolt jeleket egyszerűsíti egyetlen jelbe. A körök felrajzolását én az E-jükhöz kötném
Egy egyszerű elemektől védő kör, monjuk 10 E-vel egy kör alatt simán felhuzol, főleg RM 4. fokával
Egy 40manás démonkirekesztő kört is . De pl egy 120 manás démonherceget is távoltartó rajzolat már legalább 15 perc.
A legnagyobb tisztelettel:
Naplózva
A legnagyobb tisztelett:
Valenvarion Orihores
Salacor
Kalandozó
Nem elérhető
Feltaláló
Profil megtekintése
«
Válasz #3181 Dátum:
2009 június 07, 11:53:39 pm »
Idézet
Viszont a varázslási idő a felére csökken a kézmozdulatokat is igénylő mágiák alkalmazásakor.
Nyet. A képzettség elején le van írva, hogy a varázsjelek/mágikus rajzolatok működését vizsgálja a képzettség. Szó sincs levegőbe rajzolt rúnákról. Az "írásos" mágiaformákra vonatkozik. Legalábbis másra utaló dolgot nem találtam a képzettséget ismertető bevezető szövegben.
Naplózva
Valenvarion
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3182 Dátum:
2009 június 08, 07:31:17 am »
Nem akarom kötni az ebet a karóhoz, de: a mozaikmágikus varázslatok ugye úgy működnek, hogy elmondod a szóbeli komponenst és a kezeddel a levegőbe rovod a megfelelő rúnákat Még a boszmes is hadonászik varázslás közben (többnyire) Vagy csak hanggal varázsolsz, és akkor kétszer annyi idő (pont mint a varázstekercsfelolvasáskor)
. Mérget nem vennék rá, hogy megkérdeztem Lathant, de erősen hajlok arra, hogy úgy emlékezzem, hogy ő mondta, hogy így van .... Legtisztább lenne privátot nyomni neki
Naplózva
A legnagyobb tisztelett:
Valenvarion Orihores
Salacor
Kalandozó
Nem elérhető
Feltaláló
Profil megtekintése
«
Válasz #3183 Dátum:
2009 június 08, 08:38:10 am »
Félreértesz. Én nem mondtam, hogy nem rajzol a mágiahasználó rúnákat a levegőbe.
Csupán azt, hogy a képzettség leírásában világosan szerepel, a mágikus rajzolatok tanulmányozását, illetve használatát tanítja. Arra, amit mondasz, én is gondoltam már(hogy az egyéb varázslási idő is gyorsul), de sehol sem találtam egyértelműen leírva, utalásnak pedig ez így, ahogy van, eléggé homályos.
Naplózva
Isshae Inarak
Hős
Nem elérhető
Császári Lélekőr
Profil megtekintése
«
Válasz #3184 Dátum:
2009 június 08, 02:20:25 pm »
Idézetet írta: Valenvarion - 2009 június 08, 07:31:17 am
Nem akarom kötni az ebet a karóhoz, de: a mozaikmágikus varázslatok ugye úgy működnek, hogy elmondod a szóbeli komponenst és a kezeddel a levegőbe rovod a megfelelő rúnákat Még a boszmes is hadonászik varázslás közben (többnyire) Vagy csak hanggal varázsolsz, és akkor kétszer annyi idő (pont mint a varázstekercsfelolvasáskor)
. Mérget nem vennék rá, hogy megkérdeztem Lathant, de erősen hajlok arra, hogy úgy emlékezzem, hogy ő mondta, hogy így van .... Legtisztább lenne privátot nyomni neki
Nem akarok kötekedni, de sztem de a levegőbe és a tárgyakra rajzolt rúnák nem ugyanazok, hiszen akkor nem lenne értelme a Rúnamágiának, hiszen a avrázsló csak lerajzolja papírra azt, amit eddig a levegőbe hadonászot...
Naplózva
"Szent a viharoknak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled..."
Weilla meg vesztett, szóval csönd.
G46
Veterán
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3185 Dátum:
2009 június 08, 02:38:24 pm »
Üdv!
Idézet
Nem akarok kötekedni, de sztem de a levegőbe és a tárgyakra rajzolt rúnák nem ugyanazok, hiszen akkor nem lenne értelme a Rúnamágiának, hiszen a avrázsló csak lerajzolja papírra azt, amit eddig a levegőbe hadonászot...
Másik oldalról: hogy hadonássza le a varázsló a papíron lévő vastagabb és vékonyabb vonalakat?
Naplózva
G.
ÚTK Erratát(!!!) mindenkinek!!!
Ne csesztess a j-immel. Szándékos.
Isshae Inarak
Hős
Nem elérhető
Császári Lélekőr
Profil megtekintése
«
Válasz #3186 Dátum:
2009 június 08, 03:16:12 pm »
Idézetet írta: G46 - 2009 június 08, 02:38:24 pm
Idézet
Másik oldalról: hogy hadonássza le a varázsló a papíron lévő vastagabb és vékonyabb vonalakat?
Bocsi, nem értem, h mire gondolsz...
Naplózva
"Szent a viharoknak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled..."
gildesh
Veterán
Nem elérhető
Laikus
Profil megtekintése
«
Válasz #3187 Dátum:
2009 június 08, 04:45:17 pm »
hát hogy a rúnák írásánál számíthat az, hogy melyik vonal milyen vastag. A mi latin betűs írásunkban ugyan ilyen megkülönböztetés nincs, azaz a folyó írást simán írhatod levegőbe. De ez nem feltétlenül van így az ynevi rúnák esetén (mint ahogy pl. a földi távol-keleti népek írásában is fontos)
Naplózva
Gildesh
G46
Veterán
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3188 Dátum:
2009 június 08, 09:21:50 pm »
Üdv!
Gildesh: nem gondoltam, h. ez magyarázatra szorul. Köszönöm, h. nem nekem kellett a bilót vernem!
Naplózva
G.
ÚTK Erratát(!!!) mindenkinek!!!
Ne csesztess a j-immel. Szándékos.
Valenvarion
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3189 Dátum:
2009 június 09, 03:16:36 pm »
Én elolvastam mégegyszer a Rúnamágiánál leírtakat. Nekem ez még mindig a következőt jelenti (, és el is mondom miért): 4. fokú rúnamágia felezi a varázslási időt! Varázslónál biztosan, mert ott van kézmozdulat és ki is mondja a rúnák nevét!!! (UTK 238. o. A varázslás c. valamint A varázslás ideje c. bekezdés) A mozaikmágia rúnamágia részénél végig RAJZOLATként hivatkoznak a rúnamágikus jelekre, varázskörökre, stb. A rúnamágia képzettség 4. fokához ellenben ez van írva: "A karatker már teljesen átlátja a jelmágia működését, MOZAIKJAIT (ennél jobban nem tudom, hogyan hagsúlyozzam, hogy mozaikok, nem rajzolatok
) egyetlen jelbe sűrítve készíti el, így a varázslási idő a felére csökken."
Ezen túl az 5. foknál nem azt mondják, h mozaikokba, hanem :"A varázstudó rúnajeleibe a Leplezés mozaikját - ha bír a mozaikmágia használatával - is képes ...." Tehát itt újfent rúnajelként hivatkoznak a RAJZOLATOKRA, mivel a mozaikmágia standard varázslási módszerében - ami a hadonászok&kántálok - van mód a leplezés MOZAIKját beleszőni a varázslatba.
Ha a fenti gondolatmenetem hibás, akkor buktassatok meg, mert nem értek az indirekt bizonyításhoz, és öljetek is meg, mert bánatomban úgyis "öngyi" leszek, hogy a rúnamágusom mégsem oly' póver, mint hittem!
Naplózva
A legnagyobb tisztelett:
Valenvarion Orihores
Zet
Ranagol küldötte
Lovag
Nem elérhető
SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!
Profil megtekintése
«
Válasz #3190 Dátum:
2009 június 09, 03:37:15 pm »
Idézetet írta: Valenvarion - 2009 június 09, 03:16:36 pm
Én elolvastam mégegyszer a Rúnamágiánál leírtakat. Nekem ez még mindig a következőt jelenti (, és el is mondom miért): 4. fokú rúnamágia felezi a varázslási időt! Varázslónál biztosan, mert ott van kézmozdulat és ki is mondja a rúnák nevét!!! (UTK 238. o. A varázslás c. valamint A varázslás ideje c. bekezdés) A mozaikmágia rúnamágia részénél végig RAJZOLATként hivatkoznak a rúnamágikus jelekre, varázskörökre, stb. A rúnamágia képzettség 4. fokához ellenben ez van írva: "A karatker már teljesen átlátja a jelmágia működését, MOZAIKJAIT (ennél jobban nem tudom, hogyan hagsúlyozzam, hogy mozaikok, nem rajzolatok
) egyetlen jelbe sűrítve készíti el, így a varázslási idő a felére csökken."
Ezen túl az 5. foknál nem azt mondják, h mozaikokba, hanem :"A varázstudó rúnajeleibe a Leplezés mozaikját - ha bír a mozaikmágia használatával - is képes ...." Tehát itt újfent rúnajelként hivatkoznak a RAJZOLATOKRA, mivel a mozaikmágia standard varázslási módszerében - ami a hadonászok&kántálok - van mód a leplezés MOZAIKját beleszőni a varázslatba.
Ha a fenti gondolatmenetem hibás, akkor buktassatok meg, mert nem értek az indirekt bizonyításhoz, és öljetek is meg, mert bánatomban úgyis "öngyi" leszek, hogy a rúnamágusom mégsem oly' póver, mint hittem!
Én az egész irományodból egy büdös szót sem értettem, pedig kétszer elolvastam
Naplózva
a Legújabb UTK karakteralkotó
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"
Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!
"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Alrahim
Zsoldos
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3191 Dátum:
2009 június 09, 03:45:41 pm »
Üdv Valenvarion!
1. hamarosan elokapom a konyvet, es igyekszem erthetoen levezetni, hogy szerintem miert nem mukodik a dolog.
2. ne tegy kart magadban, a varazsloi runamagia igy is eleg tapos marad:)
udv: Alrahim
Naplózva
Két fél párharcából mindig a harmadik kerül ki győztesen!
A győztesek soha nem adják fel, akik feladják, soha nem győznek!
kiscsumi
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3192 Dátum:
2009 június 09, 03:54:57 pm »
Sziasztok!
Szerintem elég egyértelmű a helyzet /rúnamágia képzettség leírásán túl/, mivel abban az esetben, ha a varázsló a Rúnamágia képzettségből ismerné a varázslatok megformálásának jeleit, akkor a magasmágiánál az Ősi nyelv mellett erős képzettség követelményként kellene szerepelnie, tehát egyetlen más iskolát sem tudna használni, mivel nem ismeri a spell megformálásához szükséges jeleket. /Sajnos nincs nálam a könyv, de mintha a rúnamágiával készülő varázstárgyaknál le is lenne írva, hogy a tárgyakra kerülő rúna és a varázsláshoz használt rúna például nem ugyanaz/.
Naplózva
vgisti
Újonc
Nem elérhető
When we march, Your sword rides with me
Profil megtekintése
«
Válasz #3193 Dátum:
2009 június 09, 03:57:12 pm »
Szá!
Nem akaok belekeveredni ebbe a mágiaelméleti vitáa, úgyhogy más:
Egy Veterán barbár hős (mondjuk 10. szint), a csataterek réme(pusztítás 5.fok), mindemellett hivatásos tollnok, folyékonyan olvas és olvashatóan, gyorsan ír. Mi ennek az oka? Pusztítás 5.fok előfeltétele Élettan 4.fok,aminek előfeltétele Írás/olvasás 3.fok.
Na ez valószínű.
Csöcs,
vg
Naplózva
...Éjszakánként ott leszek,
és Megkisértelek!
gildesh
Veterán
Nem elérhető
Laikus
Profil megtekintése
«
Válasz #3194 Dátum:
2009 június 09, 04:19:29 pm »
Idézetet írta: vgisti - 2009 június 09, 03:57:12 pm
Szá!
Egy Veterán barbár hős (mondjuk 10. szint), a csataterek réme(pusztítás 5.fok), mindemellett hivatásos tollnok, folyékonyan olvas és olvashatóan, gyorsan ír. Mi ennek az oka? Pusztítás 5.fok előfeltétele Élettan 4.fok,aminek előfeltétele Írás/olvasás 3.fok.
Na ez valószínű.
Csöcs,
vg
neeeeeeeeeeeeeee! nehogy elkezdjük megint...
szerintem olvasd vissza a Harcrendszert, a Szabályrendszert, az Anomáliákat és az Errata topikokat, hogy választ kapj arra, hogy a Pusztítás NEM az a képzettség, amire te gondolsz. A barbárok Harci lázban csatáznak, nem használják a Pusztítást, de ha erről nem volt már vagy 10 oldalnyi vita, akkor egyse.
«
Utoljára szerkesztve: 2009 június 09, 04:28:46 pm írta gildesh
»
Naplózva
Gildesh
Gambit
A tékozló fiú
Kalandmester
Nem elérhető
A tékozló fiú
Profil megtekintése
Re: Rúnamágia és varázslási idő
«
Válasz #3195 Dátum:
2009 június 09, 05:58:40 pm »
Üdvözletem!
Idézetet írta: Zet - 2009 június 09, 03:37:15 pm
Én az egész irományodból egy büdös szót sem értettem, pedig kétszer elolvastam
Read it carefully!
Én az idézet alapján igazat adok Valenvarionnak, más kérdés, hogy ez mennyire volt tudatos dolog a fejezet írója részéről, és mennyire apró kép- és fogalomzavar (igyekezett elkerülni a szóismétlést, és a szöveg gördülékeny fogalmazása érdekében véletlenül rossz lett a szóhasználat). Volt már rá példa, bár az ellenkezőjére is
Szerintem pro és kontra meg lehet magyarázni mindkettőt. Például mellette szólhat valami ilyesmi, hogyha a rúnát nem felületre, hanem a levegőbe írod, és közben egyszerre ki is ejted a nevét, azonnal aktiválod a varázslatot. Tehát a varázslás is működhet "kvázi" rúnamágiaként. Vagy mittomén
De a lényeg, hogy aki a rúnák rajzolásának mestere, képes egyszerűsíteni az iskolaformákat, új rajzolatokat tanul, amiket az "egyszeri" varázslókkal nem ismertetnek meg, mert túl nagy háttértudást követelne. Ezekkel pedig rövidíteni lehet a rúnák levegőbe rajzolását...
Bár mondjuk... jutott eszembe hirtelen... Viszont a varázsszavak ettől nem lehet gyorsabban elhadarni, tehát amit eddig 8 másodperc alatt kántáltál el, hiába írod hozzá gyorsabban az addig 8 másodpercbe kerülő rajzolatot, attól még a kántálás nem rövidül... (feltételezve, hogy a kettő ugyanolyan hosszú, nem négy másodperc kántálás, nyolc rajzolás esetleg fordítva)
Viszont lehet például olyan, hogy a hangkomponens elhagyásával nem lesz hosszabb a varázslat.
Gambit
Naplózva
"A knight is sworn to valor, his heart knows only virtue.
His blade defends the helpless, his might upholds the weak.
His word speaks only truth, his wrath undoes the wicked!"
Salacor
Kalandozó
Nem elérhető
Feltaláló
Profil megtekintése
«
Válasz #3196 Dátum:
2009 június 09, 08:17:07 pm »
Idézet
"A karatker már teljesen átlátja a jelmágia működését, MOZAIKJAIT (ennél jobban nem tudom, hogyan hagsúlyozzam, hogy mozaikok, nem rajzolatok ) egyetlen jelbe sűrítve készíti el, így a varázslási idő a felére csökken."
A Mágikus Aura varázsjelhez nem kell 8 csápú polipszerű ciráda, hanem egyetlen egy jel bele, ami magában foglalja a varázsjelhez kapcsolt mozaikokból összerakott varázslatot.
Naplózva
vgisti
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3197 Dátum:
2009 június 09, 08:43:28 pm »
Idézetet írta: gildesh - 2009 június 09, 04:19:29 pm
Idézetet írta: vgisti - 2009 június 09, 03:57:12 pm
Szá!
Na ez valószínű.
Csöcs,
vg
neeeeeeeeeeeeeee! nehogy elkezdjük megint...
szerintem olvasd vissza a Harcrendszert, a Szabályrendszert, az Anomáliákat és az Errata topikokat, hogy választ kapj arra, hogy a Pusztítás NEM az a képzettség, amire te gondolsz. A barbárok Harci lázban csatáznak, nem használják a Pusztítást, de ha erről nem volt már vagy 10 oldalnyi vita, akkor egyse.
Szá!
Szerintem az összes harci képzettségbe a puszttás is beletartozik, na de nem rontom itt a levegőt, inkább visszaolvasok.
Csöcs,
vg
Naplózva
és Megkisértelek!
Isshae Inarak
Hős
Nem elérhető
Császári Lélekőr
Profil megtekintése
«
Válasz #3198 Dátum:
2009 június 09, 08:49:57 pm »
Idézetet írta: vgisti - 2009 június 09, 08:43:28 pm
Szerintem az összes harci képzettségbe a puszttás is beletartozik, na de nem rontom itt a levegőt, inkább visszaolvasok.
És harcművészetet is tanul a barbárod?...
Naplózva
gildesh
Veterán
Nem elérhető
Laikus
Profil megtekintése
«
Válasz #3199 Dátum:
2009 június 09, 11:25:21 pm »
A lényeg: a Pusztítás képzettség neve az, ami félrevezető. Ez egy aljas harcmodor az ellenfél élettanilag fontos, de nem nyilvánvalóan fontos testrészeinek a támadása. A nem nyilvánvalóan alatt azt értem, hogy csak azok tudnak róla, akik megfelelően képzettek anatómiában (élettanban). Ezt a barbárok igen nagy hányada nem használja, nem ezzel a képzettséggel váltak a csataterek rémeivé, ahogy Te fogalmaztad. Ők kiemelkedő harctéri tapasztalatukkal, mesteri fegyverforgatással, elképesztő állóképességükkel és harci lázuk tombolásával válnak veszedelmes ellenféllé.
Naplózva
Gildesh
kiscsumi
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3200 Dátum:
2009 június 10, 10:37:10 am »
Hát nem tudom ki hogy látja, de nekem a Pusztítás új verzója nagyon erősnek tűnik, fegyverhasználat 5. fokkal akár 20-nál túlcsapás jöhet, ami azért nagyon durva /tudom-tudom, azért nem piskóta mindkettőt 5. fokon összeszedni/.
A sebzés nővekedéssel egyet tudok érteni, de azzal nem, hogy a túlütés küszöb is csökken. Leginkább a logikáját nem értem, miért találnám el könnyebben azt a helyet, amiről tudom, hogy anatómiailag fontos? És ha a ellenfélnek ugyanolyan fokon van élettana, netán pusztítása akkor nem fogja jobban védeni azokat a helyeket tőlem?
Talán reálisabb lenne, ha a testrészekre célzott támadások - Té-jét csökkentené a képzettség és betalálásnál meg menne a bónusz sebzés. Ez csak szvsz, de valaki elmagyarázhatná nekem a túlütés küszöbének csökkenését logikusan /egy nehéz példán keresztül: a teljes vértezetben közepes pajzzsal harcoló lovag ellen alkalmazott pusztítás mondjuk/.
Naplózva
Salacor
Kalandozó
Nem elérhető
Feltaláló
Profil megtekintése
«
Válasz #3201 Dátum:
2009 június 10, 11:19:59 am »
Idézet
A sebzés nővekedéssel egyet tudok érteni, de azzal nem, hogy a túlütés küszöb is csökken. Leginkább a logikáját nem értem, miért találnám el könnyebben azt a helyet, amiről tudom, hogy anatómiailag fontos? És ha a ellenfélnek ugyanolyan fokon van élettana, netán pusztítása akkor nem fogja jobban védeni azokat a helyeket tőlem?
Alapvetően azt tanulja meg a karakter, hogy melyek az anatómiailag fontos testtájak. És valószínűleg jóval többet fog ismerni, mint mondjuk egy ebben képzetlen egyén. Valamint megtanulja, hogy akkor lendítsen a szép nagy fegyverén, mikor az épp a megfelelő íven van. Csak ilyen általános módon tudom megfogalmazni, mivel én ilyet nem tanultam.
Naplózva
vgisti
Újonc
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #3202 Dátum:
2009 június 10, 12:13:38 pm »
Szá!
Gildesh!Mi az, hogy élettanilag nem nyilvánvalóan fontos testrész? Pl. Kar, láb? Mert azok nélkül lehet élni, viszont a leghülyébb barbár is le tudja vágni. Szerintem a pusztítás egy kamuképzettség. Nagy harci tapasztalattal tudod, hogy hova kell ütni, és meg is tudod csinálni. Tapasztalatlanul meg hiába tudod, hova kéne, akkor sem tudsz oda ütni. Az orvtámadásnál még megértem az élettan követelményt, hiszen tudnod kell, hogy hova szúrj, hogy ne tudjon megmukkanni, meg ilyenek (bár a fejlevágás többnyire minden problémát megold). De a pusztítás...
Salacor!
"Valamint megtanulja, hogy akkor lendítsen a szép nagy fegyverén, mikor az épp a megfelelő íven van."
Ez pontosan a nagy harci tapasztalatot jelenti, semmi féle többlet tudás nincs mögötte.
Csöcs,
vg
Naplózva
és Megkisértelek!
gildesh
Veterán
Nem elérhető
Laikus
Profil megtekintése
«
Válasz #3203 Dátum:
2009 június 10, 12:21:15 pm »
http://www.akonyvesbolt.com/forum/index.php/topic,99.180.html
az egyik vita pl itt folyt.
én azon a véleményen vagyok, hogy sokféle olyan módja lehet egy ember megölésének, amiről közönséges harcosnak fogalma sincs. pl megfelelő erek, idegpályák, izmok támadása, a legtöbb harcos nem ezekre koncentrál. Azt kb minden harcos tudja, hogy ha megvágják, vérzik, meg szív, gerinc stb támadása célravezető, és a legtöbb fegyverforgatás védekezési technikája odafigyel ezekre. De vannak olyan pontok a testen, amik támadása szintén célravezető lehet, pedig egyáltalán nem gondolná az ember. Ne kérdezd, mik azok, nekem nincs élettan képzettségem
Szal ezekre összpontosít a Pusztítás.
«
Utoljára szerkesztve: 2009 június 10, 12:27:38 pm írta gildesh
»
Naplózva
Gildesh
Oldalak:
1
...
104
105
106