Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető
SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!
Profil megtekintése
|
 |
« Válasz #872 Dátum: 2009 június 10, 12:28:03 pm » |
|
(Eltelt két nap, új téma, uj hozzászólás:) )
Régebben Herkules (a faltörő kos@ KK) azt találta mondani nekunk, hogy "Érdekes, hogy mindenki azzal szeret játszani rpg-t, ami valójában a való életben is. Pl katona haverunk harcosokkal inkább stb... Zet meg varázslóval, mert Zet informatikus, és az olyan, mint a varázsló RPG-ben." Pislogtunk, mint pocok a lisztben, aztan jol leugattuk, hogy ez mekkora hülyeség. Tegnap előtt jöttem rá, hogy nem.
Lássunk egy fantasy párbeszédet a példa magyarázatának felvezetésére:
"Na, Arius, te fogod az udvari varázstárgy-gyűjteményt tárolni és kategorizalni. Tessék egy zsák, ebbe kell rakni" "De felség, van nekem kis polcrendszerem, kategorizalt!" "Jobb ez a zsák szerintem, legalább nem kell a polcrendszerrel vacakolni" Forditsuk le föld, 21. századra: "Zet, te fogod a cég internetes partnereiről az információkat tárolni, kategorizalni. Tartsd őket word file-okban a gépeden" "De főnök, azért raktam oda azt a forumot az oldalunkra, mert ott minden partnernek van egy kulon topicja, és tök egyszerű látni pl, hogy kivel foglalkoztunk utoljara, mert az van a lista elején! "Az bonyolult, egyszerűbb ha egy naaagy word fileban van az a cirka 150 partner, meg minden email amit kuldtunk nekik!"
tegnapelőtt esett le, hogy herknek k* nagy igaza volt! az torzitotta a percepcionkat, hogy sok informatikus van a barati körben, és fel sem tunik, mekkora csodabogarak vagyunk az egyszeru halandok szemében, akik excelben 3 perc alatt találják el a legördülő menü nyilát! es fel sem tunik hogy IGEN, ez van most en vagyok a ceg udvari magusa. Senki nem erti, hogy hogy csinalom a dolgokat, de latjak, hogy Zet kalapal ket percig a billentyuzeten, es csudalatos dolgok lesznek ottan a Zinterneten. es megmondjak, hogy hogy kell csinalni. nem azt, hogy mit szeretnenek latni, hanem hogy HOGYAN csinaljam. De azt tudják, hogy ők nem tudnák még csak messziről sem megoldani, ami nekem megy. de ötleteik, azok lennének rá. aztan amikor mondom, hogy a mágiám ehhez kevés, vagy a specializaciom más irányú, akkor "Pedig meg kell oldani!" És megoldom, aztan meg neznek, hogy "Ugye, nem volt nehez. ezert jo udvari varazslokat tartani"
\o/ welcome to the world of mystery
|