Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2008 november 21, 04:47:31 pm

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
38190 Hozzászólás 77 Témában írta 623 Felhasználó Legújabb tag: Dodókacsa
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  M.A.G.U.S. szerepjáték
| | |-+  Észrevételek az Új Törvénykönyvről
« előző következő »
Oldalak: [1] 2 3 4 ... 77 | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Észrevételek az Új Törvénykönyvről  (Megtekintve 84690 alkalommal)
Tuan
Hadúr

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: 2007 november 13, 10:47:36 pm »

Ide kérjük észrevételeiteket és kritikáitokat az Új Törvényvvel kapcsolatban! Köszönjük!
Naplózva

"When the eagles are silent, the parrots begin to jabber."  - Sir Winston Churchill
nagyko
Veterán

Nem elérhető

Káosz, halál, fagyi...

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2007 november 14, 05:22:19 am »

Most indulok el nem sokára és csak holnap este leszek megint netközelben. Ezt csak azért írom, hogy mire hazajövök, tehát csütörtök este, legyen vagy 5-10 oldalnyi vélemény, mert különben rontom-bontom.   Grin
Naplózva

"Van aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Paladin
Veterán

Nem elérhető

Nec arte, nec marte

kornbalint@freemail.hu
« Válasz #2 Dátum: 2007 november 14, 07:16:54 am »

Észrevettem hogy még mindig nincs a tulajdonomban az ominózus könyv Smiley

Naplózva

Ordo Ensis
TomAce
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2007 november 14, 08:50:34 am »

Na senkise vett konyvet?  Tongue
Naplózva
Con Larrodan
Zsoldos
**

Nem elérhető

M.A.G.U.S. Online RPG

inu_@freemail.hu
Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2007 november 14, 08:52:43 am »

Dehogynem... Istenkirálycsászárság Cheesy
Naplózva

"S ím egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan,
dobban ajtóm csöndesen."
Alghar
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2007 november 14, 09:05:14 am »

Ave!

Még nem jutottam messze - sajnos - az olvasással, de már lenne egy észrevételem. Nem is annyira kritika, inkább csak megjegyzés. Mégpedig a Tulajdonság (Képesség)-próbákkal kapcsolatban. Látom megtartottátok a "10 feletti részre dobás" rendszerét, pedig erről már komoly viták folytak, hogy esetleg változtatni kellene rajta. Többek között mélyen tisztelt Noro kollégának is volt erre egy elképzelése, amit volt szerencsém olvasni. A kérdésem mindössze ennyi: mi volt az oka e rendszer "megtartásának"?
Naplózva

„Örökösen búcsút kell mondanunk a távozóknak.
Aztán eljön a nap, amikor azoktól búcsúzunk, akik maradnak.”
         Ryan Hawkwood: Éjvarázs
Lathan Aria
Jólmegmondó! "Igen!Nem! DEEEEEEEE!" :D
Inkvizítor

Nem elérhető

tranceps@hotmail.com
« Válasz #6 Dátum: 2007 november 14, 10:56:11 am »

Sziasztok!

Az eredeti felkérésünk annó az ETK szerkesztésére szólt csupán, utána vadult meg a dolog. Smiley
A 10 feletti dobások a képzettségpróbával egyöntetűen azért maradtak ebben a rendszerben, mert nem akartuk a Tulajdonságokat 1-10-re letolni, illetve a D20-t sem lehetett bevezetni...
Sajnos ez olyan M.A.G.U.S. örökség volt, amit nem lehettt megkerülni....
Noro ötletét is megvizsgáltuk, de a közel másfélszáz személyesen megkérdezett ember mindegyike erre a félig ilyen-olyan megoldásra szavazott, mert ez retro is meg új is.
Másrészről pedig úgy fest bevált. Smiley

Lathan
Naplózva

"Szólítom a Holtakat,
A valaha Voltakat,
Az egyszer Létezőket,
A majdan Eljövendőket..."
Marcus
Kalandozó

Nem elérhető

You move your own mountain...

« Válasz #7 Dátum: 2007 november 14, 11:26:21 am »

Sziasztok!

Lathan: És a 2k10 annyira rossz lett volna? Mert akkor kisebb az esély, hogy nagyobb tulajdonság esetén rontás legyen, illetve nagyobb, hogy igazán alacsony tulajdonság esetén lehessen rontani. Ez megölhette volna az alacsony szélsőértékeket.
Naplózva

Marcus

Enrawelli Tudástár - MAGUS hírek és kiegészítők
Alghar
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2007 november 14, 12:00:02 pm »

Ave!

Először is Lathan: köszönöm a választ. Megértem én a helyzetet, csak furcsának találtam, hogy ez a dobásforma visszásságai ellenére változatlan maradt. Jómagam hasonlóan oldottam meg a helyzetet háziszabályban mint Noro, azzal a különbséggel, hogy konkrét tulajdonságértékekhez rendeltem konkrét módosítókat. Így a 10-nél magasabb képességek esetén nincs sok változás, ám ezzel egy 8-as tulajdonságú karakter sem feltétlenül "halálraítélt". De ez csak az én agyszüleményem...
Egyébként a Marcus által felvetett megoldást is próbálgattam, de úgy tapasztaltam (pár ezer dobás után), hogy az lényegileg nem segít az alacsonyabb értékekkel rendelkezőkön...persze ez csak az én tapasztalatom, eszemben sincs mélyen tisztelt kollégám elképzelését "leszólni". Egyébként meg javarészt extrém helyzetekben kerül sor csak dobásra, ezeket a helyzeteket pedig jóval kisebb eséllyel oldja meg egy alacsonyabb értékkel rendelkező karakter. Engem mindössze az zavart, hogy a "10 feletti értékre dobás" esetén szinte teljesen esélytelenek. (8-as erejű karakterrel nem fogok erőpróbát dobatni, ha bejelenti hogy fémcsövet hajlítana... Wink )
Naplózva

„Örökösen búcsút kell mondanunk a távozóknak.
Aztán eljön a nap, amikor azoktól búcsúzunk, akik maradnak.”
         Ryan Hawkwood: Éjvarázs
Tsoppie
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2007 november 14, 12:37:17 pm »

Üdv mindenkinek!

Na visszatérve a Handzsrra és a jatagánra  a kép és a harcértékei alapján a szabjánál könnyebb kisebb fegyver. A handzsár pedig nehezebb és nagyobb.
A kérdés még fenn áll mi lett vele?
Naplózva
ranagol60
Újonc
*

Nem elérhető

Diceman

ranagol60@hotmail.com
« Válasz #10 Dátum: 2007 november 14, 01:15:29 pm »

Üdv!

Megvan a könyv, a hétvégén felboncolom. Tongue

Tisztelettel:
R'naggol
Naplózva

"Oh - set me free - crucify life itself
And let your joy be the reality
Our suffering life - the dream"
[At the Gates - Terminal Spirit Disease]
Magus88
Sacerdon
Lovag

Nem elérhető

« Válasz #11 Dátum: 2007 november 14, 02:20:36 pm »

Tiszteletem!

Könyv beszerzésre került ugye, boncolgatás alatt áll, de ahogy Lathan kollega is megmondta anno nem szeretek "elhamarkodottan itélni". Ami ennél a könyvnél hatványozottan igaz, mivel úgy vettem észre, hogy baromi sok kis rejtett okosság, újítás, finomság van benne elszórva.

De ne izgulj mester lesz kritika és boncolás is (sőt 1 cikk is valszínüleg az Enrawellre) legkésőbb a 7 végén... Wink

Viszont felmerült bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban: csak én vagyok értetlen, vagy "világbeli és játéktechnikai" elmozdulás történt és a paplovagok már ugyan úgy képesek "varázsolni" mint a papok (tehát nagy arkánumból is megy nekik)Huh
Naplózva

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal!
Tsoppie
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2007 november 14, 03:09:54 pm »

Üdv mindenkinek!
Mivel Engem a papok érintettek ezért első körben azokat néztem át.
Érdekes volt az első szintű  példa papnál a 3 fp ,de elsiklottam felettem míg a többi első szintű példáknál nem láttam a 30 feletti értéket. Utána olvastam el a karakteralkotást és 31 lett.
Tök ciki egész nap a WC- ülni és az UT-t olvasni.
Naplózva
unforgiven
Veterán

Elérhető

« Válasz #13 Dátum: 2007 november 14, 03:21:29 pm »

Üdv mindenkinek!
Mivel Engem a papok érintettek ezért első körben azokat néztem át.
Érdekes volt az első szintű  példa papnál a 3 fp ,de elsiklottam felettem míg a többi első szintű példáknál nem láttam a 30 feletti értéket. Utána olvastam el a karakteralkotást és 31 lett.

Kérhetném, hogy amit leírtál fejtsd ki egy kicsit bővebben?-nekem laikusnak ez most picit kínai volt. Roll Eyes Shocked
Sajnos még nincs előttem a könyv, hogy én is megnézhessem.De ami késik ugyebár, az nem múlik.
Naplózva
Hulla
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2007 november 14, 03:33:50 pm »

Kérhetném, hogy amit leírtál fejtsd ki egy kicsit bővebben?-nekem laikusnak ez most picit kínai volt. Roll Eyes Shocked
Sajnos még nincs előttem a könyv, hogy én is megnézhessem.De ami késik ugyebár, az nem múlik.

Hát, hogy a munkahelyen furán jön ki a dolog, hogy az ember hasmenésre hivatkozva a budin tölti a napját!

Jaa, hogy az FP  Roll Eyes

Hát azt tényleg kifejthetné!  Grin
Naplózva

ÚTK Erratát(!!!) mindenkinek!!!

Honlapom ÚTK-s anyagai:
- "Új" iskola: Bajvívó
- Iskola alkotó rendszer
- Szegmensalapú harcrendszer
- Képzettségek fa struktúrában
- "Új" klán: Árvák

és további érdekességek.
unforgiven
Veterán

Elérhető

« Válasz #15 Dátum: 2007 november 14, 03:40:18 pm »

Hát, hogy a munkahelyen furán jön ki a dolog, hogy az ember hassmenésre hivatkozva a budin tölti a napját!

Azt jobb lenne ha nem fejtené ki... Grin
Nem vagyok kíváncsi a szaftos részletekre Cheesy
Naplózva
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #16 Dátum: 2007 november 14, 04:19:45 pm »

Mivel csak dél előtt egy órával tudtam beszerezni, nem adhatok teljes körű kritikát, de nekem (lehet csak megrögzött rajongó vagyok hah Cheesy), szóval már kezembe venni is kellemes, külcsínre nagyon tetszik, az Etk-ra hajazó fejezetcímek betűi sem kerülték el a figyelmemet  Smiley A kötés tényleg kötés és nem ragasztás a mutatónak betett rongyra, s a képek is egész kellemesek.

Bár beleolvasni nem volt sok időm, amit láttam, meggyőzött, hogy érdemes volt kiadnom ennyi pénzt, no. Sajnálom ha kampányszerű a beszédem, de nekem igenis pozitív, de még nem nagyon ástam bele magam. Meg úgy tudatosult bennem, hogy tényleg kész van. Már meg is csodáltattam néhány emberrel, ha minden igaz nemsokára indul az életút:)
Naplózva
Tsoppie
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #17 Dátum: 2007 november 14, 04:24:51 pm »

Üdv mindenkinek!
Vannak példák  kidolgozva első szintű karakterre minden kasztnál. Ami nagyon jó.
A papnál a 31 fp helyett 3 szerepelt. Csak nehezen jöttem rá.
Naplózva
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #18 Dátum: 2007 november 14, 04:41:38 pm »

Csupán egy kérdésem lenne így hirtelen. Tehát jól jött le, hogy megmaradtak a régi kasztok is? Úgy értem pölö a bárdnál megvan egy átlagos bárd képzettségei stb, mely nem tagja egyik iskolának sem. Vagy lehetek sima harcos, a meghatározott amazon, erigowi íjász satöbbi mellett? És ez esetben mi kompenzálja a különleges előnyök hiányát? Nem mintha szükségét érezném, csak egy kérdés. Kmként amúgysem szerettem a sablonos karaktereket.. Tongue
Naplózva
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #19 Dátum: 2007 november 14, 05:13:53 pm »

ÁÁÁÁÁ kész vagyok! 1ik kezemben az UTK! A másik kezem meg a magyar nyelvű Witchert irányítja! Pont 1 nap lett meg mind2! Grin
Eddig nagyon tetszik az UTK, a harc ahogy látom realisztikusabb és ennek ellenére pörgősebbnek tűnik mint az ETKban, külön tetszenek a méretkategóriák, és szerencsére a mozaikmágiához is hozzá mertetetek nyúlni(pl. Az elemi erő sebzése gyengítve lett Grin)és azis nagyon tetszik, h az erősség függvénye a varázslási időt befojásolja(már nem éget porrá a varázsló egy falut 1segmens alatt Grin), a karakteralkotás is érdekes + a képzettségrendszer sincs annyira túlbonyolítva ahogy látom, mint az Új tekercsekben. Gratula a készítőknek! Ha minden jól megy akkor a hétvégén már teszteljük is a rendszert! Smiley
Naplózva
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
« Válasz #20 Dátum: 2007 november 14, 05:23:44 pm »

Líthas!

Csak 1 kérdésem lenne Lathanhoz-igaz h megvan az UTK de ez nekem nem tiszta.
Szal ha teszemazt 5 suliba beiratkozok akkor ha az 5 harcos suli akkor véglegesen bucsut inthetek 25 KAPnak???Vagy h m1 a "kasztváltás"?
Köszi Wink
Naplózva

Urria legyen veletek!
Rolf
Hős

Nem elérhető

Hangulatfelelős

« Válasz #21 Dátum: 2007 november 14, 05:28:14 pm »

ÁÁÁÁÁ kész vagyok! 1ik kezemben az UTK! A másik kezem meg a magyar nyelvű Witchert irányítja!

Egy bizonyos lányon, egy doboz (party)hordó sörön, és az 5-ös ZH-n kívül erre a két dologra vágyom jelenleg. Cheesy
Szigorúan ebben a sorrendben... Wink
Naplózva

Take my love, take my land / Take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free / You can't take the sky from me
Take me out to the black / Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea / You can't take the sky from me
There's no place I can be / Since i've found serenity
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #22 Dátum: 2007 november 14, 05:48:30 pm »

Jajjj és nagyon tetszik,h az asztrál/mentálmágiával már lehet területre is hatni(ezt már egyszer kérdeztem, h lesz e lehetőség ilyenre, de nem kaptam rá választ, de örömmel látom a könyvben, h vannak ilyen formák Grin) ezt eddig nagy hiányosságnak tartottam az ETK-ban.
/off na folytatom megint kicsit a witchert, ááá nem tudok dönteni,h melyikkel foglalkozzak, így 10 perc ez aztán 10 perc az! Grin
Naplózva
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #23 Dátum: 2007 november 14, 06:53:18 pm »

Remélem cask én nem vagyok elég szemfüles, de nem láttam sehol, hogyan is kéne azt a bizonyos képzettség-próbát, dobást végrehajtani. És itt most nem a százalékos próbára gondolok, hanem az ötfokuzatú képzettségekre. Mert taglalja a könyv a tanulással és oktatással kapcsolatos dolgokat, de aztán rögtön rátér az egymás elleni képzettségpróbák módosítóira, és én örülnék amódosítóknak, de ha azt sem tudom, mi az alaphelyzet, akkor nem sokat segít. Megnéztem a könyv elején lévő fogalomtárban, de ott sincs leírva a próba menete... remélem érthető a problémám.
Adja az ég, hogy csak alacsony az észlelés képességem Tongue De most tényleg, aki megtalálja, az szóljon Roll Eyes
Naplózva
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
« Válasz #24 Dátum: 2007 november 14, 06:55:15 pm »

Líthas!

Bohun naon 1xü 1foknál -1 2foknál0 3.foknál +1 negyedfoknál +2 5.foknál +3 módositóval dobod a próbád.

Tehát kötelékből szabadulás:
Van 14es ügyességed és 3.foku kötelékből szabadulásod akkor 4+1 azaz 5alá kell dobnod
Remélem segitettm Wink
Naplózva

Urria legyen veletek!
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #25 Dátum: 2007 november 14, 06:57:51 pm »

Azért engem sem ejtettek a fejemre, ezt én is megsejtettem, viszont nagyon nem mindegy, mivel dobok alá. És miért nincs ez leírva a könyvben? k6 k10 ...k100 Grin
Azért köszönöm a válaszod, de a kocka formája még mindig nem tiszta.
Naplózva
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
« Válasz #26 Dátum: 2007 november 14, 07:01:16 pm »

Líthas!

Bocs nemtudtam h azt nem tod...
K10 Wink
Naplózva

Urria legyen veletek!
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #27 Dátum: 2007 november 14, 07:03:13 pm »

Épp az a baj, hogy nincs honnan tudnom Wink köszi
Mondjuk egy oldalszám jólesne... De jó dolog lehet bennfentesnek lenni Roll Eyes
Naplózva
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
« Válasz #28 Dátum: 2007 november 14, 07:04:15 pm »

Líthas!

nincs a kezem ügyében a könyv de hidd el benne van a képzettségeknél(holnapra mondok oldalt ha az megteszi;) )
Naplózva

Urria legyen veletek!
Bohun
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #29 Dátum: 2007 november 14, 07:05:51 pm »

Akkor bocsi, ha túlságosan akadékoskodtam. De azért felnézek ám holnap azért az oldalszámért Grin
Mondjuk kétlem, hogy hajnalig ne nyálaznám át az egész könyvet.
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4 ... 77 | Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: