Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2010 március 18, 02:46:50 am
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
48374
Hozzászólás
87
Témában írta
2736
Felhasználó Legújabb tag:
fedBluelo
Főoldal
|
Keresés
|
Bejelentkezés
|
Regisztráció
A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Általános kategória
M.A.G.U.S. szerepjáték
Ómágia
« előző
következő »
Oldalak:
1
...
16
17
18
[
19
] |
Le
Nyomtatás
Szerző
Téma: Ómágia (Megtekintve 19947 alkalommal)
Zet
Ranagol küldötte
Lovag
Nem elérhető
SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!
Profil megtekintése
Re: Ómágia
«
Válasz #540 Dátum:
2008 november 22, 02:55:14 pm »
Idézetet írta: Gambit - 2008 november 22, 12:14:54 am
nem tudom, csak én voltam úgy vele, hogy a régi Bestiárium szörnyei legfeljebb szánalmas vergődésre voltak hajlamosak, ha kalandozók ellen állítottad ki őket? Szerintem inkább a feltápolálni kellene őket (nem is kicsit)... Remélem így is történt, de egyelőre még nem tartok ott...
Attól függetlenül, hogy az ÚTK szerintem egyáltalán nem letápolt az ETK-hoz képest, talán csak a varázsló, a harcművész és a bárd kivételével, elég egy elfuserált ahogy kijön ez a következtetés...
Gambit
Bocsánat.
Hat ha csak azt veszuk, hogy
1) elosztod a pontokat
2) kiszamolod a harcértéket
3) és kevés KAPot költenek KPra, szerintem egy 1. szintu szorny elonyben van egy elso szintu kalandozoval szemben (tobb hm)
szintet csak 5. kategoriatol tudnak lépni, tehat akiscicák mindig gyengék lesznek, de legalabb ha a parti osszefut egy hegyi oriassal, azt necc lesz leverniük.
Arányaiban tápolódtak a szörnyek.
Meg ott van a méretkategoria növekedés is, könnyen előfordulhat hogy az 5. foku kétkezeskardos harcos sem kap harcértéket, és az óriás meg 70es erővel veri fejbe
Naplózva
a Legújabb UTK karakteralkotó
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"
Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!
"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag
Nem elérhető
Profil megtekintése
«
Válasz #541 Dátum:
2009 március 12, 11:46:59 pm »
Líthas!
Idézetet írta: Rolf - 2009 március 12, 11:34:56 pm
A Godoni mágia nagyon erős volt, a kyrekével egyenrangú, de gyengébb a DÓB mágiájánál, ami szin tén gyengébb volt az
ősfajok mágiájánál, ami szintén gyengébb volt az aquirok mágiájánál.
He? Ez meg mi? Az aquirok is "ősfajok" . Te most miről beszélsz?
A DÓB-ban szerafizmus volt honnantod hogy mien erős? Még a godoni mágiáról is csak homályos elképzeléseink vannak te meg megmondod hogy mien erős a DÓB hoz képest?(nemmintha a DÓB-ról bövebb infók lennének...)
Ami biztosan kijelenthető az ez:Ómágia=>Kyr/Godoni(/Crantai?) mágia=>Mostani(Hetedkori) mágiák
Plusz ami az AK-ban volt az egy magiszter elmélete a mágia hanyatlásáról-ami nemfeltétlen igaz, viszont a jelenlegi ismereteik szerint helytálló.
Naplózva
Urria legyen veletek!
Rolf
Vendég
«
Válasz #542 Dátum:
2009 március 13, 12:10:16 am »
Idézetet írta: Fraien - 2009 március 12, 11:46:59 pm
He? Ez meg mi? Az aquirok is "ősfajok" . Te most miről beszélsz?
Az ősfajok-aquiroknál úgy értettem, hogy az aquirok eősebbek, mint a kissebb ősfajok, amik már eltűntek, vagy csak nyomokban maradtak fenn. De igazad van, egy kalap alá kell venni mindet, mivel mind ugyanazt az ómágiát használják, és csak a fajok kvalitása az ami különbséget tehet.
Ami biztosan kijelenthető az ez:Ómágia=>Kyr/Godoni(/Crantai?) mágia=>Mostani(Hetedkori) mágiák
Nos, lehet, hogy a DÓB mágiáját már csak én illesztettem be a sorba...
Mentségemre szóljon rég olvastam már erről, és a mágia amúgy sem az én asztalom.
Nálunk Gildesh foglalkozik az ilyesmikkel...
Plusz ami az AK-ban volt az egy magiszter elmélete a mágia hanyatlásáról-ami nemfeltétlen igaz, viszont a jelenlegi ismereteik szerint helytálló.
Na, én az alapján mondtam amit mondtam, így amit mondtam csak nnyira igaz, mint az a szöveg az AK-ban. Ezért is írtam le, hogy mire hivatkozom. (Töris beidegződés...
)
Naplózva
Valenvarion
Újonc
Nem elérhető
A Kiválasztottak Közé Emelt
Profil megtekintése
«
Válasz #543 Dátum:
2009 március 14, 09:56:10 pm »
Azért az is tuti, hogy a crantai mágia összepakolta a kyrt;) Mert ugye Croton osztromakor Baál-káin egyedül állt szemben a hatalmasokkal, meg az anyrokkal, és egy ideig birta is - meg aztán amikor megidézik újra, akkor gond nélkül beles Daumyrba. Szóval sztem a crantai mágia csúcsa, ami ugye egy sámánkirály, az rávert a kyr mágia csúcsára, ami egy igazi hatalmas tudása. És Cranta ostromakor még rendesen képezték a hatalmasokat, nem ilyen symcalyr szinten:P
Ynev megszületésést tekintve meg Godon Cranta tükörképe, szal nehéz lenne eldönteni, melyik az erősebb, mert mindkettő az "első emberbirodalom"-nak kézsült, csak a kontinens különböző felén. (És itt most arról beszélek, amikor KZs-ék meséltek egymásnak, és formálódott Ynev....)
A legnagyobb tisztelettel:
Naplózva
A legnagyobb tisztelett:
Valenvarion Orihores
Stib
Vendég
«
Válasz #544 Dátum:
2009 március 14, 10:04:17 pm »
Szerintem a Crantai mágia csakis és kizárólag azért lehetett erősebb a Kyr mozaikmágiánál, mert (ha jól emlékszem) szerafista alapú volt. Isteni hatalommal pedig nehéz a halandóknak dacolniuk.
A régi godoni mágiát inkább a régi Kyr mágia erejéhez mérném, mint a crantaihoz. Cranta inkább a DÓB-hoz mérhető.
Szóval én azt mondanám, hogy szerintem:
Észak
Dél
Cranta ~ DÓB
ó-Kyria ~ Godon
Naplózva
Asmodeus
Hős
Nem elérhető
Guttarok Ura
Profil megtekintése
«
Válasz #545 Dátum:
2009 március 14, 10:05:36 pm »
ezt én is mondtam,csak az volt a gáz crantában,hogy az istenkirályokon és hadúrszenteken kívül más nemigen bírt ilyen hatalommal,náluk,míg a kyrek jópár hatalmast bevetettek ellenük.
Volt egy vatahnak vagy hasonlónak nevezett mérőszám a manára.A leírás szerint egy mai daumyri hatalmasnak 1 vatah ereje van,míg az istenkirályoknak ennek a többszöröse volt.
Nekem nem rémlik hogy a crantaiak szerafisták lettek volna(legaléábbis az istenkirályok)csak az hogy mai utódaik nekroszerafista módszerrel állnak kapcsolatban ősükkel(így idézi magába Baál Káin szellemét yehud).Persze nyilván crantában is voltak szerafisták.Persze a szeráfi mágia nemigen van partiban a calyrok hatalmával,ellenük csak az igazi nagyhatalmú patrónussal rendelkező,kifejlett avatároknak lehetett esélye(pl ryek vezetői).Igaz,a DÓB urai állták a sarat (egy ideig)Kránnal és az aquirokkal szemben is.
Ja,hamár a mágiák rangsorolásánál tartunk-a dawai irreálmágusok hatalma sem volt piskóta!
«
Utoljára szerkesztve: 2009 március 14, 10:17:31 pm írta Asmodeus
»
Naplózva
Az Ördög elképedve állt:lám mily ocsmány dolog a jóság....
Oldalak:
1
...
16
17
18
[
19
] |
Fel
Nyomtatás
« előző