Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2010 március 10, 12:20:53 pm

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
48374 Hozzászólás 87 Témában írta 2431 Felhasználó Legújabb tag: LamarUK
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  M.A.G.U.S. szerepjáték
| | |-+  Anomáliák, pontatlanságok, rossz adatok Yneven
« előző következő »
Oldalak: 1 ... 11 12 13 [14] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Anomáliák, pontatlanságok, rossz adatok Yneven  (Megtekintve 16890 alkalommal)
Asmodeus
Hős

Nem elérhető

Guttarok Ura

guttar@windowslive.com
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #390 Dátum: 2009 március 12, 09:27:51 pm »

ergo ezért nem pszíre kéne alapozni a godoni mágiát,bár ezt nem az én dolgom megítélni.Mint a pszí topicban is emlegetve volt,a kyr 5.foka majdhogynem egy "híg végtermék",míg a godoni 4. foka is(sztem az örvény simán 5 ös kéne már hogy legyen)brutkó jó.
Mi lesz a godoni mágia követelménye?Pszi godoni 5.fok és még?Vagy pszi-mágia kombinációk,amelynek útján az örvény is elindult?Milyen képz kellenek egy godoni varázslónak(pszí mesternek?).Valami ízelítőt nem lehetne ebből,hamár készül úgyis?
Naplózva

Az Ördög elképedve állt:lám mily ocsmány dolog a jóság....
Ravenspike
Kalandozó

Nem elérhető

Egy dalnok messziről...

ravenspike@freemail.hu
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #391 Dátum: 2009 március 12, 09:57:04 pm »

A "honfoglaló" godoniak ősei egy gdon nevű testvériség tagjai voltak, ami alapítóinak ősei a DÓB-ban mágiahasználók (ergo szerafisták voltak), sámánok voltak.

Ravenspike: Az ötlet jó, de sajnos a godoni mágia (vagy legalábbis azt emlékszem, h így olvastam) a DÓB alacsonyabbrendű mágiahasználóinak leszármazottai fejlesztették ki, és én nem hiszem, h minden hatalmukat (amivel védekezhettek az akkori, nem ép emberbarát világban) feladták, csak azért, h egy gyökeresen más iskolát fejlesszenek ki.

Ez igaz, nekem sincs több tippem hirtelenjében.  Undecided
Naplózva

Freedom is the freedom to say that two plus two make four. If that is granted, all else follows.
Filia
Vendég
« Válasz #392 Dátum: 2009 április 03, 09:52:59 pm »

Szerintem nagyon előrehaladt ez a vita ahhoz képest hogy a múlt is olyan mint a szita, és erősen zavaros. Smiley

Az Igere/Morgena/Weila kérdéskörhöz én speciel annyit írnék hozzá, hogy elméletileg nem lehetetlen hogy Yneven gyengül a befolyásuk míg máshol érintetlenül marad, amennyiben átgondolja valaki a szakrális mágiához írt dolgokat... Smiley

A renegátokban pedig mikor a "messor" beszél az aquirral a történet folytatódik, bár most nincs kezem ügyében a könyv...
Valami olyasmivel hogy a messor remekül átlátja, de ez a porhintés az amundoknak és a pyarronitáknak... mivel ha a vezér meghal, akkor a kráni seregek nem indulnak el...
Pyarron az elején magára marad és meggyengül, ekkor száll be krán. Ez még a Rend-krán korszak regénye Nyúllal nem a káosz agymenés Kornyával ha jól rémlik. Smiley

Naplózva
Gambit
A tékozló fiú
Kalandmester

Nem elérhető

A tékozló fiú

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #393 Dátum: 2009 április 03, 10:07:20 pm »

Tha'thassa!

A renegátokban pedig mikor a "messor" beszél az aquirral a történet folytatódik, bár most nincs kezem ügyében a könyv...
Valami olyasmivel hogy a messor remekül átlátja, de ez a porhintés az amundoknak és a pyarronitáknak... mivel ha a vezér meghal, akkor a kráni seregek nem indulnak el...
Pyarron az elején magára marad és meggyengül, ekkor száll be krán. Ez még a Rend-krán korszak regénye Nyúllal nem a káosz agymenés Kornyával ha jól rémlik. Smiley

"Renegát" és nem "Renegátok", az egy másik könyv. Illetve amire te gondolsz, az egy egész másik idézet: az aquir igyekszik meggyőzni a messort, hogy valójában minden Krán érdekét szolgálta és Krán akaratából történt. A messor nem "átlát a porhintésen" hanem egyszerűen nem hisz neki és megöli. Azt hogy a valóság mi volt, tényleg áruló-e az aquir, tényleg lepaktáltak-e Amhe-Ramunnal vagy csak a strategis vont le rossz következtetést, és valóban Krán áll az egész mögött (még a messor is megjegyzi, hogy ez valóban a birodalomra vallana) nem derül ki...

Gambit
Naplózva

"A knight is sworn to valor, his heart knows only virtue.
His blade defends the helpless, his might upholds the weak.
His word speaks only truth, his wrath undoes the wicked!"
Filia
Vendég
« Válasz #394 Dátum: 2009 április 03, 10:18:42 pm »

Tha'thassa!

"Renegát" és nem "Renegátok", az egy másik könyv. Illetve amire te gondolsz, az egy egész másik idézet: az aquir igyekszik meggyőzni a messort, hogy valójában minden Krán érdekét szolgálta és Krán akaratából történt. A messor nem "átlát a porhintésen" hanem egyszerűen nem hisz neki és megöli. Azt hogy a valóság mi volt, tényleg áruló-e az aquir, tényleg lepaktáltak-e Amhe-Ramunnal vagy csak a strategis vont le rossz következtetést, és valóban Krán áll az egész mögött (még a messor is megjegyzi, hogy ez valóban a birodalomra vallana) nem derül ki...

Gambit

Igen valóban "Renegát" Smiley
Ám "a porhintést" az aquir szájába szerettem volna adni pontos idézet híján, azaz a "meggyőzés" részeként. Ha jol emlékszem a messor azért vágja le mert belefárad vagy valami hasonló sokat kritizált emberi érzelemmel a háttérben, majd holnap megnézem.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 11 12 13 [14] | Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: