Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2010 március 18, 02:47:33 am

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
48374 Hozzászólás 87 Témában írta 2736 Felhasználó Legújabb tag: fedBluelo
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  M.A.G.U.S. szerepjáték
| | |-+  Észrevételek az Új Törvénykönyvről
« előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 ... 82 | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Észrevételek az Új Törvénykönyvről  (Megtekintve 125145 alkalommal)
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
Profil megtekintése
« Válasz #30 Dátum: 2007 november 14, 08:22:03 pm »

Líthas!

Nem akadékoskodtál no para;)
Naplózva

Urria legyen veletek!
Moondancer
Veterán

Nem elérhető

kalee_mark@hotmail.com kalee_mark
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #31 Dátum: 2007 november 14, 09:59:36 pm »

Üdv mindenkinek!
És köszönet az alkotóknak!

Megvettem, belenéztem: tetszett.  Smiley

Aztán fél óra villamosozás közben ismerkedni kezdtünk. Mikor leszálltam azt mondtam: "14 év után megvettem a Nagy Zöldet!  Huh De hisz ez nagy! Smiley De hisz ez zöld!  Cheesy"
Szóval ha nyugatabbra lennénk talán M* Revised Edition lenne a neve.

Idézet
Az eredeti felkérésünk annó az ETK szerkesztésére szólt csupán, utána vadult meg a dolog.

De tetszik, csak kár azért a 10 évért.  Wink

Részemről gyűlytöm a csapatom és várom a következő kiegészítőt.  Cool

Mégegyszer kösziiiii!

Naplózva

““Vannak akik úgy nézik a dolgokat ahogyan vannak és azt éredezik miért.
Én úgy nézem a dolgokat ahogyan lenniük kellene és azt kérdezem, hogy miért nincsenek úgy.”
                                                        /Robert F. Kennedy/
Lord_Zeron
Vendég
« Válasz #32 Dátum: 2007 november 14, 11:23:38 pm »

Kedves fórumozók (Tuan)!

Ma este - körűlbelül 5 - 6 órával ezelőtt - sikerült végre megvennem az ÚTK-et... Már A könyvesboltban nagyon kellemes és barátságos légkör fogadott... izgalmamat csak tetészte, hogy legnagyobb megtiszteltetésemre a könyv a készítők és illusztrátorok álltal is dedikálva lett számomra... miután a "kincset" megkaparintottam,egyik jó barátommal együtt egy kávéházba siettünk, hogy gyorsan átlapozzuk... itt most meg is osztanám veletek mindazon észrevételeket melyeket elsőre sikerült tennünk az alapján, hogy elsősorban (céltudatosan) azokra az óriás bakikra utaztunk amik az ETK-ben voltak... kiváncsiak voltunk ezek hogyan kerültek orvoslásra az ÚTK ben...

Kezdeném rögtön pár jó tulajdonsággal a könyv ismertetését... először is az illusztrátortól elnézést kell kérnem amiért legutóbb azt mondtam nem jók a rajzok... nagyon sok színvonalas alkotás dísziti a kötetet de természetesen azért akad köztük 1-2 gyengébb alkotás is (mint amilyet az előzetesben is láttam és ami alapján elhmarkodottan ítéltem). Össeségében jók a rajzok, ráadásul mind egységes arculatot és képvilágot képviselnek, nem úgy mint az ETK beli össze vissza szedett-vedett képek (ráadásul még a gyengébb alkotások is messze jobbak, mint egy-két régi szörnyűség volt...)

A könyv amúgy keményfedeles, első ránézésre jól struktúrált és szerkesztett, nincsenek wc-papírra emlékeztető sárga lapjai sem, gyönyörű, hófehér és igazi papírosra rótták... segítőkész tartalomjegyzéket, 2 Ynev térképet és karakterlapot is tartalamaz... különösen tetszik, hogy minden lap jobb alsó sarkában gusztusosan fel van tűntettve, hogy épp melyik fejezet lapjait olvasgatjuk... Negatív elsőre csak a "minta karakterlap" lehet, mely kicsit sci-fisre, és nagyon egyszerűre sikeredett... mintha utolsó pillanatban dobták volna össze a Wordel... de ez legyen a legkevesebb...
Szerkesztési hibára eddíg mindössze csak eggyre akadtam (ez sem bitos, hogy kifejezetten az) a 26. oldalon Kasztok és fajok  című táblázatnál amiben fajokat találhatunk de kasztokat nem... csak Klánokat, Rendeket és iskolákat... ennek a táblátanak a címét tehát -ha lesz újranyomás - majd nem ártana átírni Klánok, Rendek, iskolák és fajok ra...

Tartalmilag, mint fentebb említettem, elsőre csak a régi bakik helyén lévő új információkat volt időnk megszemlélni... rengeteg dolog nyerte el a tetszésünket, az új könyv - főleg karakteralkotás szempontjából nagyon sok jó dolgot tartalmaz - most azonban csak a kritikát fejteném ki bővebben illetve az ehhez kapcsolodó kérdéseimet tenném fel nektek ill. a Tuannak...

Rögtön az első kis csalódásom az Ízzó idegek boszorkánymesteri varázslat volt... ez ugyanis 8 Mp-ért még mindíg azt jelenti, hogy akire hat az Egészségpróbát tesz... és ha meg is dobja akkor is 1 percre (6 körre) tehetetlenné válik (varázsolni harcolni képtelen, csak pszit használlhat)... aki játszott már M* az tudja, hogy ez halált jelent még egy 10. szintű lovagra is (6 kör alatt ugyanis egy közelharcan megölik) mindössze 8 Mp-ért... ez tehát egy olyan dolog ami nem lett orvosolva... nem úgy mint pl a "belső idő" (hogy azért jót is említsek) ami nagyon ötletesen került átírásra/megoldásra (nem lövöm le a poént azoknak akik még nem tudnák)... A mágiarendszert és a pszít ezen kívül nagyon nem volt időm átnézni... nem is nyilatkoznék még róla... látva azonban pl a pszi "fa struktúrás" táblázatot nagyon ígéretesnek tűnik...

A harcrendszert viszont többé kevésbé sikerült szemügyre vennem - már amennyire lehet pár óra alatt... sajnos azonban azt kell, hogy mondjam első ránézére nem tűnik sokkalta de nagyon jobban felépítettnek mint az ETK-ben volt...(igaz még ki kell próblnom gyakorlatban is!!) látszólag hiába ugyanis a képzetség alapú tanuás, valamint a vásárolható HM-ek... még mindíg úgy néz ki első pillantásra, hogy a "kétkezes harcos" nindzsák vagy a "pajzsos" harcosok lesznek a mindentvívők az ynevi harctéren...  bár a fegyverek harcértékei nagyon jól finomítva lettek (magasabb pl a TÉ je és a Sebzése a súlyos/kétkezes fegyvereknek) sajnos a képzettségek közül azonban még mindig a "kétkezes harcot" éri meg tanulni vagy fegyver mellé a +35 VÉ-t adó közepes pajzsot kézbe venni...(ami megint elég túlzó...) ezekkel ugyanis még mindig akkora + VÉ különbség érhető el, amivel szinte lehetetlen túlütni használóját... (ez már a mintakarakterek harcértékein is látszik... akiket pajzsal kezükben semelyik másik mintakarakter sem tud túlütni... még ők saját magukat sem...) "kétkezes harcnál" ráadásul meg nem csak, hogy a VÉ növelhető (két fegyvere VÉ-je összeadódik) de a támadások száma is több lesz... hosszú távon tehát a kétkezes fegyvert, vagy egy db egykezes fegyvert forgatók (bár már messze nem annyira drasztikusan mint az ETK-ben) még mindig meg vannak lőve...
A legtáposabb a mostani redszer szerint első ránézésre az a harcos lehet aki vagy egy rapírt és egy háritótőrt forgat vagy két hárítótőrt...(itt meg kell jegyezni hogy a hárítótőr a legtáposabb fegyver lett...legtöbb használlható egykezes fegyvernek ugyanis 8-13 VÉ-je van... a háritótőrnek 20-as... sebességre csak a rapaír veszi fel a versenyt vele az egykezes és azonos méretkategóriájú fegyverek kötül és ha ez még nem elég, méretéből adodóan sem súlytják olyan negatív modosítók mint a késeket vagy tőröket, mint ahogyan azt én személy szerint az ETK alapján képzeltem volna...) Érdekes még, hogy a hárítótőr-hárítótőr vagy a rapír-hárítótőr kombinációk 3-5. fokos "kétkeztes harc" ill. "fegyverhasználat" meglétekor már + 43-60 VÉ-t, adhatnak a puszta kezes harcértékekhez (behozhatatlan előny!) amellett, hogy körönte akár 3-6 alkalommal is támadhatunk velük... igaz sebzésük csupán gyenge közepesnek mondható... de még így is megéri... főleg a rapír-háritótőr kombináció, ami már sebzés tekintetében is erős közepest jelent... páláne ilyen +VÉ-vel és ennyi támadással... (Bajvívó fanek örülhetnek  Cool de bárki aki harcosként vagy bárdként is szereti a rapír-hárítótőr kombót...)

Ha már itt tartunk egy kérdésem is lenne a készítökhöz... mégpedíg a támadások számát illetően... (akinek nincs meg a könyv előtte rövid magyarázat: a Tám/körök helyett szegmentsenként támadnak a különböző fegyverek... nagyon jól struktúrált egyébként a fegyertábla már csak ezért érdemes megvenni a könyvet mindenkinek + minden fegyverről nagyon jó illusztráció is van) Hogy gondoltátok a 3 szegmentsenként támadó fegyvereket? Mert az tiszta hogy az 5 sz.-es körönte 2x támad a 10 sz. körönte 1x... mivel ugye 1 kör 10 sz. még mindig... azonban arra nincs idevonatkotó utalás, hogy a 3 sz.-es fegyver körönte 3x támadat e csupán? Vagy ha egy karakter 3 körön feresztül folyamatosan csak támad 3 sz.-es fegyverrel, akkor az azt jelenti e, hogy 1. és 2. körben 3x a 3. körben pedig már 4x támadhat (1. kör: 3 sz + 3 sz. + 3 sz. = 9... marad 1 sz.... 2. körben ezért már a 2.sz végén támadhat (tehát már gyorsabb lehet mint az íjász) utánna a 2. kör 5.szegmensében még egyett majd a 8.szegmetsen is... marad még 2 sz.-e a 2. körből... 3. körben tehet már az 1. sz után lecsap (egyszerre az 1 sz.-es varázslattal) majd a 3. kör 4.szegmentsében, 7. sz-ében és végül a 10. ben... és így tovább) nem gondoljátok, hogy ez kicsit fejetlenné teszi a játékot? Ha pedig nincs így (és 3x támadhat csak a 3 szegmentses fegyver, akkor miért nincs ez így leírva, vagy miért nem tartottátok meg a Tám/kört?)

Hát ennyi lenne elsőre... várom a válszokat és az észrvételeket... remélem az észrevételeim nem bántottak meg senkit,nem vettem el senkinek a kedvét, inkább épitő jellegű hozzászólásnak szántam... és még mindenkinek azt mondom érdemes megvenni az ÚTK-et mert nagyon jó kötetnek néz ki...
« Utoljára szerkesztve: 2007 november 15, 01:46:26 am írta Lord_Zeron » Naplózva
amon
Újonc
*

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW
« Válasz #33 Dátum: 2007 november 14, 11:52:35 pm »

Bohun naon 1xü 1foknál -1 2foknál0 3.foknál +1 negyedfoknál +2 5.foknál +3 módositóval dobod a próbád.

Tehát kötelékből szabadulás:
Van 14es ügyességed és 3.foku kötelékből szabadulásod akkor 4+1 azaz 5alá kell dobnod

Ugye csak viccelsz? Ez az Utolsó Törvénykönyvben van?

BTW, a kiadónak:

Igértetek javított ízelítőt... valahogy elfelejtődött, vagy csak én nem értesültem róla?
Naplózva

Paladin
Veterán

Nem elérhető

Nec arte, nec marte

kornbalint@freemail.hu
« Válasz #34 Dátum: 2007 november 15, 12:28:56 am »

Na ja, csak mit tud hárítani hárítótőrökkel? Kétkezes hosszúkardot már igencsak nehezen. Pajzssal meg egy elég hosszú sor képzettséget nem tud használni. Gondold át azokat a lehetőségeket is, amik a rendszerben nem elsőre adódóak és egyértelműek, de ha jobban belegondolsz érthetőek.

Gondolom, a későbbiekben egy harcra való kieggel ezt kompenzálni és finomítani is lehet. Arról nem is beszélve, hogy remélem, ERŐSEN remélem hogy korlátozva van az, hogy mit lehet forgatni párban. A fejsze és buzogány már erősen feszegeti a használhatóság határait.

Oka van és volt annak, hogy a középkori vívásban hárítótőr, vagy ütő- vagy ökölpajsz (buckler, ami NINCS az alkarra erősítve lés az alkaron hordva) kíséri az egykezes fegyvereket és általában nem egy másik támadófegyver.     
Naplózva

Ordo Ensis
Lord_Zeron
Vendég
« Válasz #35 Dátum: 2007 november 15, 12:50:20 am »

Na ja, csak mit tud hárítani hárítótőrökkel? Kétkezes hosszúkardot már igencsak nehezen. Pajzssal meg egy elég hosszú sor képzettséget nem tud használni. Gondold át azokat a lehetőségeket is, amik a rendszerben nem elsőre adódóak és egyértelműek, de ha jobban belegondolsz érthetőek.

Lehet, hogy az első leírásomból nem derült ki - bár úgy emléksezm említettem, hogy a méretkategóriából adodóan sem kap negatív modosítót a hárítőtőr - az UTK-ben ugyanis a hárítótőr nem holmi kis tőröcske -mit ez a könyvben lévő rajzon is látszik, fegyverleírásoknál a könyv is ezt említi, bár pontos pengeméretet nem ad meg - hanem rövidkard/fejvadászkard méretű... a rendszer szerint pedig ezek a fegyverek (3. méretkategória... egyébként a hosszúkard is itt van...) nem kapnak semmilyen harcértékbüntetést pl a Kétkezes kard ellen...

Gondolom, a későbbiekben egy harcra való kieggel ezt kompenzálni és finomítani is lehet. Arról nem is beszélve, hogy remélem, ERŐSEN remélem hogy korlátozva van az, hogy mit lehet forgatni párban. A fejsze és buzogány már erősen feszegeti a használhatóság határait.

Én is remélem, hogy finomítani fogják ezt... bár nem is értem, hogy jött az ötlet, hogy a háritótőrből "hárító kiskardot" csinállnak... mert ha tőr lenne (2. méretkategóriába esne) akkor legalább a kétkezes fegyverek/másfélkezes kardok/ lovagkardok ellen - az új szabályok értelmében - nem számítana a VÉ-je (harcértékei)... mi egyébként szerintem így fogunk játszani... sokkal reálisabb ugyanis... ráadásul egykezes fegyverek ellen még mindíg veszedelmes maradna... szóval nálunk a hárítóTŐR szerintem marad TŐRméretű...

ezen kívül még a "pajzs" és "kétkezes harc" mint harci alternatívák uralma ellen is gondolkozom valamin... nem létezik, hogy aki csupán egyetlen egy fegyvert (pl kétezes kardot / hosszukardot / csatacsákányt) szertne a kezében tartani az ne idulhasson el egy úton... ezeknek a karaktereknek is kell egy erösítő feat... mi az ETK idején ezt egy úgyevezett "Kétkezes harcmodor" nevű képzetség bevezetésével orvosoltuk... most is fogunk ilyet csinállni szerintem... bár ki tudja... lehet nem is lesz szünkség rá ha már játszottunk a rendszerrel... mert jól működik  Wink

(olyan táblázatot eddíg még nem találtam a könyvben hogy mit milyen fegyverrel lehet együtt forgatni...)

« Utoljára szerkesztve: 2007 november 15, 01:35:24 am írta Lord_Zeron » Naplózva
Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #36 Dátum: 2007 november 15, 12:55:53 am »

én csendben figyelek Cheesy
Naplózva

a Legújabb UTK karakteralkotó Smiley
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Paladin
Veterán

Nem elérhető

Nec arte, nec marte

kornbalint@freemail.hu
« Válasz #37 Dátum: 2007 november 15, 01:14:04 am »

Szerintem ami itt közbejöhetett az az egyes hárítótőrők generalizációja. nem tudom, nem láttam még, de a lényeg az, hogy a két kézre fogott fegyvernem:
1. domináns használati terében,
2. domináns elterjedtségében,
3. domináns használhatóságában.

A kétfegyveres harc specializált szerepkör. A pajzs megintcsak egy harmadik kategória. Hosszabb kard, nagyobb elérés, nagyobb sebzéslehetőség. Hosszabb fegyver egyenlő előny. Kíváncsi vagyok milyen lesz...

a vége amúgyis az, hogy a netes Rúnát szerkesztők fognak engem átkozni a beküldött grafomán anyagaim miatt  Cool.
Naplózva

Ordo Ensis
Lord_Zeron
Vendég
« Válasz #38 Dátum: 2007 november 15, 01:17:27 am »

Szerintem ami itt közbejöhetett az az egyes hárítótőrők generalizációja. nem tudom, nem láttam még, de a lényeg az, hogy a két kézre fogott fegyvernem:
1. domináns használati terében,
2. domináns elterjedtségében,
3. domináns használhatóságában.

A kétfegyveres harc specializált szerepkör. A pajzs megintcsak egy harmadik kategória. Hosszabb kard, nagyobb elérés, nagyobb sebzéslehetőség. Hosszabb fegyver egyenlő előny. Kíváncsi vagyok milyen lesz...

a vége amúgyis az, hogy a netes Rúnát szerkesztők fognak engem átkozni a beküldött grafomán anyagaim miatt  Cool.

Én már játsznanék vele... remélem a hétvégén már ki is tudjuk próbállni haverokkal  Cool akkor még okosabb leszek...
Naplózva
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #39 Dátum: 2007 november 15, 07:55:59 am »

Lenne egy eszrevetelem(bar lehet,h nem helytallo,m meg nem latom at teljesen az egesz rendszert), de mintha az asztral magia gyengebb lenne a mana es erosseg fuggvenyeben, mint a mentalmagia(foleg ha belevesszuk azt,h ellentetes erzelmek eseten duplazodik+ha athatobb fogalmak ellen van akkor is). De nagyon tetszenek az ME re valo alternativ megoldasok. Vegre nem kell egy harcosnak feltetlenul pszit tanulnia, h novekedjen az asztrali/mentalis ME-a, ezaltal a pszi nem annyira altalanos, igy megmarad a misztikuma. Viszont mivel mar a TME az pl. az egesz asztral ertek(ami egyebkent realisabb,mert a 10alatti ertekek kozott is van kulonbsef), ennek koszonhetoen szerintem 1 szinten nagyon sok a karakterek ossz ME-a(legalabbis ha pszit is hasznal vagy pl. magiatagadas fel van veve). Bar lehet, h csak azert tunnek soknak, mert nem latom meg at teljesen az egesz rendszert.
Naplózva
Tsoppie
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #40 Dátum: 2007 november 15, 08:17:10 am »

Üdv mindenkinek!

Lord zeon irt a pajzsokról. Megnéztem csak nekik nincs STP felírva.
Egy ellentmondást véltem felfedezni a pajzs leírésban az alkarvédőnek 18-as VÉ-t ad a tábázatban utána 15-öt. Melyik az igazi?
Itt viszont eszembe jutott hogy miből készül egy közepes pajzs? Fém, fa, keményített bőr, fém erősítésű fa, fém borítású fa, bőr bevonatú fa? Csak ötleteltem. Ja és a fém lehet bronz és acél abbit ...
Esetleg a handzsárnak mondjatok egy kategótiát KE-t TÉ-t VÉ-t sulyt meg sebzést
Naplózva
Szujovics
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #41 Dátum: 2007 november 15, 08:44:01 am »

Nem akarok hazudni, de mintha valahol azt olvastam volna(Azt hiszem Lathan írta), hogy a handzsár=jatagán mind 2 ugyanaz a kard csak 2 nép különböző nyelven nevezi, szóval keresd a jatagán szó alatt ha van benne ilyen.
üdv Szujó
Naplózva
Lord_Zeron
Vendég
« Válasz #42 Dátum: 2007 november 15, 09:12:02 am »

Üdv mindenkinek!

Lord zeon irt a pajzsokról. Megnéztem csak nekik nincs STP felírva.
Egy ellentmondást véltem felfedezni a pajzs leírésban az alkarvédőnek 18-as VÉ-t ad a tábázatban utána 15-öt. Melyik az igazi?

a pajzsok STP-je tényleg gáz lenne ha kimarddt volna... én még nem néztem utánna és most nem is fogok mert rohanok melózni  Cool Az alkarvédőkről annyit hogy régen is +15-18 VÉ közt mozogtak kiegészítőnként, volt akinél alkarvédőnként is... én személy szerint mindenkinek azt javaslom, hogyha egyensúlyt akar teremteni, akkor válassza a +15-as VÉ-t (még akkor is ha a lovagkardnak is +15 a VÉ-je, és a közepes pajzs VÉ-je is +30-ról +35 re módosult az ETK-höz képest...) viszont az alkarvédő ne adjon már majdnem akkora VÉ-t mint a háritótőr (20 VÉ) ezen kívül, ha elgondoljuk, hogy csak a 2. méretkategóriába eshet szerintem (csak úgy mint a puszta kéz)... akkor amilyen hatékony egykezes fegyverek ellen, olyannyira nem számítanak a harcértékei a 2-3 mérteketegóriával nagyobb Kétkezes kardokkal vagy ládzsákkal szeben... szóval ez így már kiegyensúlyozotabb dolog jóval...
Naplózva
Tuan
Hadúr

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #43 Dátum: 2007 november 15, 10:18:20 am »

Nem akarok hazudni, de mintha valahol azt olvastam volna(Azt hiszem Lathan írta), hogy a handzsár=jatagán mind 2 ugyanaz a kard csak 2 nép különböző nyelven nevezi, szóval keresd a jatagán szó alatt ha van benne ilyen.
üdv Szujó

Ott a pont Wink
Naplózva

"When the eagles are silent, the parrots begin to jabber."  - Sir Winston Churchill
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #44 Dátum: 2007 november 15, 10:22:13 am »

Na, tegnap én is beszereztem egyet az UTK-ból Smiley. Eddig sajnos csak kevés dolgot tudtam átnézni, de azok mind tetszenek (Főleg nagy kedvenceimet, a Slanokat nézegettem), és a Slan diszc-ek nagyon jók lettek. Végre használható a jelentéktelenség, nagyon klassz a belső idő és a harci (Sárkány) diszciplinák.
Nekem csak egyetlen dolog nem tetszett, a fajleírásoknál a képek Sad. Ezeknek a hangulata valahogy nem fogott meg, de összességében a könyv grafikája igen kellemes. Van közöttük igen jó és kevésbé jó, de végülis minden könyvvel ez a helyzet Smiley.
Tetszenek a hátterek.

Kérdezte valaki, hogy lehet-e sima harcost indítani:
Szerintem sima harcost úgy lehet indítani, hogy nem veszed fel az Iskola hátteret, hanem egy az egyben leosztod a KAP-okat. Így nem lesz előnyöd, de több KAP marad. Ha nincs igazam, Lathan biztos kiigazít Smiley.
Naplózva

Egy nyomtatógyártó ellopta az aláírásomat...
amon
Újonc
*

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW
« Válasz #45 Dátum: 2007 november 15, 10:26:45 am »

Ugye nem baj, hogy a handzsár és a jatagán két abszolút különböző fegyver?
http://en.wikipedia.org/wiki/Yatagan
http://en.wikipedia.org/wiki/Scimitar
Naplózva

Alghar
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #46 Dátum: 2007 november 15, 10:31:44 am »

Ave!

csatacsiga: abszolut egyetértek a "lehet a sima harcost indítani" témában kifejtett véleményeddel. Sőt továbbmegyek: szinte bármiből lehet nem iskolában kitanított "pédányt" generálni. És ez nagyszerű! Gondoljunk például a legnépesebb csoportra, a harcosokra. Állati különbségek vannak például egy mezei rablók körében nevelkedett harcos (hát ezt ugye nem iskolában tanulják) és mondjuk egy ibarai karavánkísérő között. Pedig a régi rendszerben mindkettő ugyanolyan volt indulásko. Na ezzel az új rendszerrel aztán speciálisan lehet alakítani a karaktereket. Nagyon tetszik...az egyetlen dolog, ami aggaszt abszolut szubjektív: hogy fog "kinézni" a 11. TSZ-ű ereni embervadászom átkonvertálva  Wink
Naplózva

„Örökösen búcsút kell mondanunk a távozóknak.
Aztán eljön a nap, amikor azoktól búcsúzunk, akik maradnak.”
         Ryan Hawkwood: Éjvarázs
Tsoppie
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #47 Dátum: 2007 november 15, 10:46:57 am »

Üdv mindenkinek!
Igen olvastam amit Lathan irt de irtam rá egy választ hogy a jatagán egy fogpiszkáló a handzsárhoz képest. A kép és a harcértéke is kisebb. A handzsár durván képzavarral élve az arab nehézfegyver. És lehet hogy a neve egyezik de hogy ami hamdzsár volt és eddig játszottunk játszottam vele az nem a jatagán abban biztos vagyok.
Naplózva
ylmorian
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #48 Dátum: 2007 november 15, 10:47:56 am »

Mi a 10. évfordulónk vacsorája előtt ugrottunk be megvenni a könyvet, szerencsére pont útba esett. Volt eljegyzés is, így együtt születtünk újjá a magussal Smiley Aznap éjjel két okom volt nem aludni egy szemernyit sem  Wink

Én is csak azokat írom amiket kifogásolok Smiley Összességében véve nagyon jók a változások, de több dolgot is meg lehetett volna piszkálni. Óvatosak, finomak a változások - kockázatmentes helyeken történt beavatkozás.

-Nekem a fegyferforgatás + pusztítás kombója tűnik nagyon erősnek. Nagyon közel került a túlütés határa magas szinten. Aki nem tanul pusztítást, szinte behozhatatlan hátrányba kerül.

-A pusztításhoz szükséges élettan követelmény túl erős. A régebbi koncepció jobban bejött, hogy a képzettség tartalmazza a szükséges élettan ismereteket. Ezt írtam már máshol is, hogy egy barbár és egy orvos talál ezentúl közös témát  Grin szóval szerintem szerencsésebb lett volna a kisebb hatás, és szűkebb követelmény.

-Hiányolom a valódi specializálódás lehetőségét a mágiaiskolákon belül. Ha ennyire kiemelt figyelmet kapott az elemi mágia és a nekromancia, akkor a többi iskolaformát is képzetsségrendszerbe lehetett volna foglalni. Igaz ez a tapasztalati mágiára is.

-A vértek jelentősége csökkent, mivel a sebzések brutálisan nőttek, ami önmagában örvendetes, mert a komoly fegyvereket komolyan kell venni.

-Kevés az újdonság a formulák, varázslatok, varázstárgyak tekintetében. Miközben forgás varázsjel, meg stb. badarságok megmaradtak...

-Az kár, hogy a nagyobb fegyver előnye nem érvényesül, ha mindkét fél azonosan magas szinten ismeri a fegyverferforgatást. A mostani koncepció szerint ha a kisebb/rövidebb fegyver forgatója elég képzett, akkor minden hátrányt kiküszöbölt.

A többin még gondolkodom Smiley

Ami kiemelten tetszik: a karakteralkotás nagyon jó, a szintlépés szintén, a képzettségrendszer is alapvetően jó (a fegyvertörés, lefegyverzés bevonása a fegyverforgatásba), a varázslási idők változásai is mind egyensúlyt segítő tényező. A fegyverek értékeinek változása is nagyon jó (talán a hosszúkard nagyon le lett értékelve).

Naplózva
Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

« Válasz #49 Dátum: 2007 november 15, 10:54:37 am »

A jatagán és a handzsár NEM ugyanaz. sztem.

Idézet
A mostani koncepció szerint ha a kisebb/rövidebb fegyver forgatója elég képzett, akkor minden hátrányt kiküszöbölt.

Igen, pontosan. Ezért tanulta!
Naplózva

csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #50 Dátum: 2007 november 15, 10:54:41 am »

Lehet, hogy én értettem rosszul, de kisebb fegyvert forgató nem csak akkor van "egálban", ha egy szinttel jobban forgatja a fegyverét? Csak felületesen olvastam át, azért kérdezem...
Naplózva

Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

« Válasz #51 Dátum: 2007 november 15, 10:55:25 am »

én még sajnos nem olvastam, de ugy tudom, igen, csatacsiga.
Naplózva

Alghar
Veterán

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #52 Dátum: 2007 november 15, 10:58:57 am »

Ave!

ylmorian: észrevételeid többségével egyetértek magam is, bár ezek a könyv nagyszerűségéből nem sokat vonnak le. Nincs az a szerepjáték, amihez rövid időn belül ne születnének háziszabályok Grin
A mágiaspecializációkkal kapcsolatban azonban rávilágítanék arra, hogy ez egy alapkönyv, a játék elkezdéséhez szükséges dolgokkal. Amire Te, én és még nagyon sokan várunk (további klánok, rendek, iskolák, specializációk stb.) azok egy kiegészítő szabálykönyvbe valók. És erre ígéretünk is van, hiszen mintha alakulna a "Klánok, rendek" kieg.
Naplózva

„Örökösen búcsút kell mondanunk a távozóknak.
Aztán eljön a nap, amikor azoktól búcsúzunk, akik maradnak.”
         Ryan Hawkwood: Éjvarázs
ylmorian
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #53 Dátum: 2007 november 15, 11:05:28 am »

ylmorian: észrevételeid többségével egyetértek magam is, bár ezek a könyv nagyszerűségéből nem sokat vonnak le. Nincs az a szerepjáték, amihez rövid időn belül ne születnének háziszabályok Grin
A mágiaspecializációkkal kapcsolatban azonban rávilágítanék arra, hogy ez egy alapkönyv, a játék elkezdéséhez szükséges dolgokkal. Amire Te, én és még nagyon sokan várunk (további klánok, rendek, iskolák, specializációk stb.) azok egy kiegészítő szabálykönyvbe valók. És erre ígéretünk is van, hiszen mintha alakulna a "Klánok, rendek" kieg.

Én élégedett vagyok azzal, ami kijött, remélem ezek az apróságok sem kőbe vésettek.
Naplózva
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #54 Dátum: 2007 november 15, 11:24:24 am »

Lenne egy kerdesem a keszitoktol(vagy ha valaki mas tudja akkor attol Smiley). Ha egy asztralvarazslatot pl. hullamba formaznak akkor muszaly, h ugyanakkora legyen a hullam Eje mint az asztral varazslate? Pl. 10 E felelem valamitol hullamba formazva, de a varazslo pl. csak 3m sugaru korben szeretne ervenyesiteni, akkor megteheti, h csak 3E hullamba formazza(vagy muszaly a 10E hullam/10m sugar)?
Naplózva
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #55 Dátum: 2007 november 15, 11:28:02 am »

/off bocsi ha esetleg v.mi hulyeseget irtam(csak az emlekezetemre hagyatkoztam, most nincs nalam az UTK, mert dolgozom Angry), de ha jol emlexem akkor ez nem egyertelmu.
Naplózva
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #56 Dátum: 2007 november 15, 11:43:55 am »

Kifejezetten jó ötlet minden "kaszthoz" a példa első szintű karakter. Kezdő mesélőknek életmentő NJK lehet, kezdő játékosnak segít eligazodni, stb...
Naplózva

Lathan Aria
Jólmegmondó! "Igen!Nem! DEEEEEEEE!" :D
Inkvizítor

Nem elérhető

tranceps@hotmail.com
« Válasz #57 Dátum: 2007 november 15, 12:17:17 pm »

Sziasztok!

Örülök, a figyelmes olvasóimnak... Smiley Már megkaptam ezt a handzsáros dolgot tegnap este a fejemhez Lord Gauantlettől, de sajnos túl bopldog voltam, némi cukorpárlat lenyelése után, hogy érdemben nyilatkozzak az ügyről...
Ígérem, ma felhívom Páncélkesztyűt, és kifaggatom.

Ami a mágiát illeti, komoly differenciálódás van a termélszeti anyagok mágiája a démonológia, meg még a többi tekintetében is, csak nem ennyire szembetűnő a változás, mivel ezek helyenként jól kitalált masszív dolgok voltak, amikkel szemben pl. a nekromancia elég satnyácska volt.

A tapasztalati mágia tárgykörénél megint eléggé beletrafáltatok a dologba, mivel ott azért nem kezdtük a kötetben olvasható, és azért nagyobb részt meglévő képzettségtől függő specek (és itt nem a Tapasztalati mágia képzettségre gondolok) kidolgozását mozaikszerűen elmélyíteni, mivel sztünk inkább majd a klánoknál dolgozzuk ki az adott rendek extráit, amiket féltő gonddal kifejlesztettek, és őrizgettek évszázadokig.

Fegyverkategória: Zet... Csatacsiga... igen, így van.

Lathan
Naplózva

"Szólítom a Holtakat,
A valaha Voltakat,
Az egyszer Létezőket,
A majdan Eljövendőket..."
Lathan Aria
Jólmegmondó! "Igen!Nem! DEEEEEEEE!" :D
Inkvizítor

Nem elérhető

tranceps@hotmail.com
« Válasz #58 Dátum: 2007 november 15, 12:24:25 pm »

Larion:

"Az alábbi táblázat megmutatja, hogy 1 E Asztrál mozaik egy adott alakzatba való formázása mekkora energiát emészt fel..."

Tehát E-nként értendő a dolog. Smiley

Lathan
Naplózva

"Szólítom a Holtakat,
A valaha Voltakat,
Az egyszer Létezőket,
A majdan Eljövendőket..."
Larion
Zsoldos
**

Nem elérhető

Profil megtekintése