Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2010 március 10, 12:20:11 pm

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
48374 Hozzászólás 87 Témában írta 2431 Felhasználó Legújabb tag: LamarUK
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  M.A.G.U.S. szerepjáték
| | |-+  Észrevételek az Új Törvénykönyvről
« előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 ... 82 | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Észrevételek az Új Törvénykönyvről  (Megtekintve 123985 alkalommal)
K Bálint
Kalandmester

Nem elérhető

Keep walking...

Profil megtekintése
« Válasz #60 Dátum: 2007 november 15, 12:52:13 pm »

Hello!

Visszatérve a bajvivó esetére.
A bajvivó magas Vé vel kivédi a pallos csapásait. Aztán bravúros módon megszúrja a lovagot, ééééés, ott a full vért Cheesy
Mikorra mindketten kifáradnak, a lovag előveszi rejtett képességét, és összkuporgatott kevés kis kegypontjából (miért ne, már lehet) legyalázza a piperkőcöt...

Respect:
K Bálint
Naplózva

Karmát adok veszek! "Occó a kármá, nágyon occó!"
Bálna sámánt a népnek!
huyben
Kalandozó

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW
« Válasz #61 Dátum: 2007 november 15, 01:05:13 pm »

Hello!

Visszatérve a bajvivó esetére.
A bajvivó magas Vé vel kivédi a pallos csapásait. Aztán bravúros módon megszúrja a lovagot, ééééés, ott a full vért Cheesy
Mikorra mindketten kifáradnak, a lovag előveszi rejtett képességét, és összkuporgatott kevés kis kegypontjából (miért ne, már lehet) legyalázza a piperkőcöt...

Respect:
K Bálint

Szerintem ez azért elég gáz lenne így... Reálisan nézve egy bajvívónak szinte semmi esélye nincs egy talpig páncélban lévő és kétkezes fegyvert forgató lovag ellen. Egy esélye lehet, ha gyorsan tud futni...  Cheesy Különben a lovag a rapírjával együtt vágja miszlikbe.
Szóval szerintem a lovagnak még kegypontra sincs szüksége...

Persze az más kérdés, hogyha ennyire idióta a bajvívó, hogy szemtől szemben meg akar küzdeni egy páncélos lovaggal akkor meg is érdemli sorsát...  Wink Cheesy

Konkrétan megtörtént az egyik kaland során: a 3 lelkes kalandozó rohant előre egy várostromnál. Velünk szemben páncélos lovagok. Eredmény:
1. a bárdom láthatatlanná válva meg tudott lapulni és megúszta,
2. a fejvadász piszok gyorsan el tudott futni és inkább leugrott a falról, így kisebb zúzódásokkal, sérülésekkel, de megúszta
3. a csapat harmadik tagját meg levágták mint a sz...-t

Bocs, ha kicsit off voltam, de ez kikívánkozott!

Hogy legyen valami ON is:
Ha minden igaz ma megveszik nekem is az ÚTK-t végre és holnap már a kezembe is kapom...  Grin
Naplózva

csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #62 Dátum: 2007 november 15, 01:12:26 pm »

Ha nem elég mesteri a bajvívó (azaz nem forgatja 1 fokkal jobban a rapírt és a vívótőrt, mint a lovag a kétkezes csatakardot), akkor a tőrkard és a vívótőr VÉ-je nem adódik hozzá a VÉ-jéhez.
Azaz: VESZÍT Smiley.
Naplózva

Egy nyomtatógyártó ellopta az aláírásomat...
ranagol60
Újonc
*

Nem elérhető

Diceman

ranagol60@hotmail.com
« Válasz #63 Dátum: 2007 november 15, 01:14:58 pm »

Üdv!

Copypaste rendszerrel, hogy itt is meglegyen, ne csak a másik szájton. Tongue

Első meglátások:

A könyv nagyon retró, talán az én flancos ízlésemnek túlzottan is. 2007-et írunk (még másfél hónapig), szerettem volna egy olyan kötetet a kezembe venni, amin ez látszik is. Nem azt mondom, hogy legyen szépennyomott D&D-könyv, de az olvashatóságot, a kezelhetőséget, stb. sokban segítette volna, ha nem ragaszkodnak a tördelésben/szerkesztésben ennyire az ETK stílusához, mert ez így nekem nagyon puritán.

A borító szép, idézi a régi M*-t, ami a rajongótábornak épp elég ahhoz, hogy beleszeressen. Zöld, márvány, pentagramma, M*-os font, és persze keménykötés.

A hasznos terjedelem 509 oldal, emellett van még hátul vagy négy oldalnyi reklám. Csakugyan van tartalomjegyzék is, ami viszont csak két oldalas - egy részletesebbel szívesebben kiegyeztem volna (egy átlag D&D kötet esetén kb. feleekkora oldalszámra jut hasonló hosszú tartalomjegyzék, az AK-hoz utólag elkészült változat pedig 9 sűrűn szedett oldal a 600-ra). Az elejével még nem is lenne probléma, de a kötet végének a tartalomjegyzéke (394-506. oldalak) mindössze 12 cím. :\

Azt mondják, az oldalszám nagy úr, de egy kicsit igényesebb kivitelezésért én kiadtam volna valamivel több pénzt. Például nem ártott volna, ha az alcímek mindig szépen elkülönülnének, de ehelyett sajnos annyi mindent zsúfoltak egy oldalra, amennyit lehetett.
Sok szempontból jogosan szidják a d20-as alapkönyvet, de áttekinthetőségben (a tartalomjegyzéket leszámítva....  Grin) köröket ver az UTK-ra.

Szóval a szedésre érdemes lett volna jobban rágyúrni, de hát végülis nem tragikus ez így sem.

A következő szörnyű megbotránkozásomat a karakterlap keltette. A kalsszikus "négyoldalast" visszavették két oldalra, a design pedig nagyon minimalista lett - ennél sokkal komolyabbat vártam volna. Pozitívum, hogy végre helyt kapott a képességek közt az érzékelés, meg az sem éppen negatívum, hogy az első oldalon vannak a gyakran használt statisztikák, de egyrészt a korábbihoz képest sokkal kisebb dobozokkal kell kiegyeznünk, másrészt sokkal zsúfoltabb lett ettől az egész oldal (arról az apróságról nem is szólva, hogy a vértezet és a pajzs számomra érthetetlen okból a fegyverektől és harci statisztikáktól eltérő oldalra került, pedig szerintem eléggé egybe tartoznak ezek is). Pozitívum viszont, hogy a KÉ/TÉ/VÉ/CÉ dobozok a korábbi helyükről a fegyverek dobozba lettek integrálva, ahol legalább logikus helyen vannak.  Cheesy A képzettségek és felszerelés dobozok megmaradtak, az előbbinek azon logikátlanságával együtt, hogy a képzettség neve után nem a foka áll, hanem a rááldozott KP mennyisége (vagy ez csak szerintem zavaró?).

Kapunk még két térképet is, egy politikaival, amit szerintem kár volt egyáltalán beletenni, ugyanis nem sok lényegi infót tartalmaz, illetve egy pofásabb, újrarajzolt, kétoldalas domborzatival, ami plédául középen már illeszkedik.  Wink Ha jól tudom, a kiadó tárgyal a Szürkecsuklyásokkal, remélem egy nap az ő térképeiket fogom a hivatalos kiadványok végében viszontlátni.

A karakteralkotás fejezet inkább koncepciójában új, mint tartalmában. A játszható fajok (ember, elf, félelf, udvari ork, törpe, kyr származék) leírása a korábbi kötetekhez képest sok újdonságot nem hoz. A magam részéről szívesen vettem volna, ha a korábbi fajokkal kapcsolatban nem alkalmazzák a megnyirbálás módszerét, azaz szvsz belefért volna még a sorba az amund és a jann, talán a wier, meg egy kis jóindulattal a khál is. Nem mondom, lett volna rajtuk mit átgondolni, de azért Ynev nem teljes nélkülük.
A rendszer az UT pontelosztásos vonalát követi/fejleszti tovább, kb. abba az irányba, amit annó M.A.D. és a Reneszánsz lefektetett. A fő tulajdonságok (amik változatlanok, annyi különbséggel, hogy a M*-ból ismert Szépséget felváltotta a D&D-ből ismert Karizma) között pontokat kell szétosztanunk. A fajok befolyásolják, hogy melyik képességünknek mennyi a maximuma (hozzá kell tennem, hogy a fajok hatása itt szerintem lehetett volna egy kicsit drasztikusabb is, ilyen szempontból nem érzem igazán ki a súját egy fajnak, azaz attól, hogy félelfek maximális gyorsasága 19 lehet, de maximális ereje csak 17, valahogy még nem lesz vonzóbb számomra a faj), illetve a már megszokott különleges képességekkel látnak el minket. Ha ez megvan, vásárolhatunk magunknak háttereket (amik eléggé vegyesvágottnak tűntek első olvasásra), melyek árát a szintlépésenkénti 50 KAP-ból vonjuk le (érdekes módon minden egyes szinten... ezen lehetett volna még csiszolni). Ami innentől következik, az viszont számomra pozitívum: a szintenként kapott 50 KAP-ból a Reneszánszhoz hasonlóan lehet fejlődni, azaz mindennek (FP, HM, KP, MP, PP, KegyPont, stb.) adott ára van, és a szintenkénti kapot tetszés szerint oszthatjuk szét. Más vallásúaknak ez szentségtörés lehet, de nekem már a Reneszánsz idején is tetszett.  Tongue
A szintlépést egységesítették, tehát innentől nincs az a furcsa paradoxon, hogy Alyr Archon boszorkányként ugyanennyi TP-vel 10 szinttel magasabban lenne, mint varázslóként. (Ezt annó háziszabályként én is bevezettem, a különbség annyi, hogy amíg én az ETK számadatait átlagoltam le, addig a szerzők újragondolták a TP-mennyiségeket, és kevésbé elszállt számokkal dolgoztak. Aki emlékszik még az ETK-ban a szintlépés táblázatok végén lévő "Minden újabb szint megszerzéséhez +43000 Tp szükséges" szöveghez, az majd a keresni fogja az első számjegyet a Tp-mennyiség elejéről, itt ugyanis a 20. TSz 19000-21000 Tp, és minden további +3000.)

A képességpróba sajnos továbbra sem változott, maradt a képesség-10 alá k10-zel rendszer, amit sokan joggal kritizálnak. A magam részéről itt szívesen vettem volna egy CoC Classic-hoz hasonló ellenpróbás-százalékos rendszert.

Hamarosan kivégzem a Klánokat, utána újabb info-feeddel jelentkezem.

Tisztelettel:
R'naggol
Naplózva

"Oh - set me free - crucify life itself
And let your joy be the reality
Our suffering life - the dream"
[At the Gates - Terminal Spirit Disease]
huyben
Kalandozó

Nem elérhető

Profil megtekintése WWW
« Válasz #64 Dátum: 2007 november 15, 01:20:52 pm »

Ha nem elég mesteri a bajvívó (azaz nem forgatja 1 fokkal jobban a rapírt és a vívótőrt, mint a lovag a kétkezes csatakardot), akkor a tőrkard és a vívótőr VÉ-je nem adódik hozzá a VÉ-jéhez.
Azaz: VESZÍT Smiley.

Így máris jobban hangzik...

De ha meg véletlenül jobban forgatná a rapírt...
Akkor a forgatókönyv a  következő lenne: előbb Fegyvertörés (kétkezes csatakard vs. rapír...  Roll Eyes Cheesy Cheesy Cheesy) aztán meg Csonkolás fejre/törzsre/kézre/akármire...  Wink Cheesy Cheesy Cheesy
Naplózva

Rolf
Vendég
« Válasz #65 Dátum: 2007 november 15, 01:25:00 pm »

Bajvívó... lovag... cicomás népség mind a kettő, a harcos az igazi... Smiley
Különösen, hogy az új rendszer (ha jól tudom) minden eddiginél nagyobb szabadságot ad a harcos karakter generálásában. (És ha jól tudom, már nem csak a harcoséban.)
Naplózva
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #66 Dátum: 2007 november 15, 01:27:03 pm »

Ahogy eddig látom, ez biza így van Smiley
Naplózva

K Bálint
Kalandmester

Nem elérhető

Keep walking...

Profil megtekintése
« Válasz #67 Dátum: 2007 november 15, 01:36:24 pm »

Hali!

Az alapprobléma az volt h a bajvivót nem találja el a lovag, erre probáltam alternatívát állítani. Persze az is megoldás ha a lovag csak megy előre és falhoz szorítja a táncikáló bajvívót.
Meg persze mindig ott van a fránya matek. A mostani sebzésarányokkal a bajvívónak sokszor kell betalálnia, a lovagnak tényleg csak egyszer...

K Bálint
Naplózva

Karmát adok veszek! "Occó a kármá, nágyon occó!"
Bálna sámánt a népnek!
Stib
Vendég
« Válasz #68 Dátum: 2007 november 15, 01:40:46 pm »

Na, akkor nekiállok én is...
Észrevettem több, általam hibának vélt dolgot, a legtöbb talán szerkesztésihiba lehet, a régről "átemelt" anyagok nem lettek az új elgondolásokhoz, értékekhez igazítva.

-A Tűzvarázslók leírásánál szerepel valami utalás arra, hogy azok a Tűzvarázslók, akik "elfordulnak" Sogrontól, elvesztik a hatalmukat. Ezt a szerafisták, és a Sogron útját járó papok esetében helyénvalónak is érzem. De a többiek nem veszíthetik el a hatalmuk, mivel eleve nem Sogrontól kapják, mivel tapasztalati mágiát űznek!

-az új asztrál skálázás szerint, minél magasabb valakinek ez az értéke, annál érzékenyebb, illetve minél alacsonyabb, annál érzéketlenebb. Ezzel szemben, a feketemágia leírásánál büntetésként asztrál érték csökkenés a büntetés, akár csak régen, ami könnyebb ingerlékenységgel jár, akárcsak régen. NODE! Ha valaki érzéketlenebbé válik a külvilág felé, az kevésbé lesz ingerlékeny, míg egy érzelmekkel túlfűtött egyén, aki nem képes uralkodni magán (alacsony akaraterő), annál inkább! szerintem.

-a könyvből kompletten hiányzik a toroni Sogron pap. jó, ez nekem különösebben nem fáj, és örülök neki, hogy az ordaniak teljes mértékben emberségesebbnek vannak beállítva, így már remélem nem fordulhat elő majd, hogy azt mondják nekem, hogy "túl nyugdt a Tűzvarázslóm, azok idegbeteg állatok." De, ettől függetlenül legalább említésre kerülhettek volna a toroniak, mint az érem másik oldala. A helyzet itt sajnos olyan, mint az ETK, és a PPL viszonya. Az alapkönyvben kevés utalá van csak a toroniakra, az is inkább csak a renegát tűzvarázslók révén. Nem olvastam még a teljes könyvet, csak részeit, szóval ha valaki mégis megtalálná a toroniakat, akkor utólag is elnézést! De ha nem...

-Lathan, elmagyaráznád nekem, hogy hogyan működik a pszí tanulás? Szóval tudsz mint Tűzvarázsló pyar 3. fokot. és onnan hogyan, s miként tovább? tegyük fel, hogy később még godoni pszít is szeretnék tanulni hozzá, és a pyar magasabb fokait. hogyan működik is akkor ez pontosan? sajnos a leírásból eddig még nem sikerült megokosodnom.

-Godoni örökség 4. fokú diszciplína. Hogyan is működik a második alkalmazási lehetőség? 1PP/5MP varázslat, azaz egy 12MP-os varázslatot 3PP-ból tudok 1 körrel tovább éltetni? Ha igen, akkor a további körök hogyan is vannak? Pontosabban, azt értem, hogy mintha időmágia mozaik lenne, de ott is az 1PP/5MP váltószámmal kell számolni, vagy sem? Mondjuk egy 12MP varázslat 5 körrel való meghosszabítása 5PP (3 a 12 MP miatt (3x5=15 >= 12), + 2 a 8MP-s 4 kör időmozaik végett) vagy 11PP (3+8)?

-Két diszciplínának ugyan az a neve! Tűzgyüjtés (Godoni transz), illetve Godoni transz. Össze lehet őket vetni. Vagy az egyik, vagy a másik, de mindkettő egyszerre nem lehet! Smiley

-A Tűzvarázslóktól eltűnt a hagyományos godoni módszer (MTK), de a Sárkánykirály pikkelye leírásában még mindíg szerepel. Akkor most van, vagy nincs? (az ETK-ban is csak egy apró, egyesítő táblázatban van benne)

-Hová tűnt a Tűz teleportálása?

-A Tűzhullám nemcsak drágább, de rövidebb is lett? Node kérem!! Akkor legalább csak az egyik, mert sok lesz a jóból...

-Hová tűnt a Tűzlobbanás?!  Angry

-Távoli tűz 1perc/TSz-ről 1 körre?? Nem lett kicsit kevés?

-Hová tűnt Sogron szent tüze?!  Angry

-Pusztító tűz?

-A Sárkány lehelete aránytalanul drága lett, pedig régen se volt olcsó

-A fémízzítás is elég drága lett. Ha jól látom 3x olyan drága, mint volt.

-Tűzpenge?

-HOL VAN A LÁNGKITÖRÉS?!  Angry Angry Angry

-Belső tűz??  Angry

-Tűzeső?

-Még a tűzrablás is drágább lett? A Vérem nem kell?!

-ÉS miért harcol jobban egy elementalista a Tűzlényekkel, mint egy tűzvarázsló?
pl:

Vizsgáljunk meg egy 10. szintű varázslót, és egy 10. szintű tűzvarázslót:

TV - Tűzpárduc
MP:20
HM:+25
Tám/kör:2

V - Tűzpárduc (két köblábas méretűre kalibrálva, hogy legalább a sebzése ne legyen több...)
MP: kb22 (6MP 2E Őstűz + 6MP/E Szabad forma + 10MP 6 kör időmágia)
HM: +30
Tám/kör: 5

Gondolom már megint én vagyok az egyetlen, akinek szúrja a szemét...

-Továbbá a Tűzlények megidézésénél le van írva, hogy a lények létezésének időtartama függ a Tűzvarázsló TSz-étől, ami régen tényleg így is volt. Ezzel szemben, az értékeknél már mindenhol egységesen 6 kör szerepel.

-Ha a tűzgólem lefog egy ellenfelet, akkor az gondolom automatikusan sebződik körönként, amíg ki nem szabadul? Csak mert ez speciel nincs leírva sehol sem...

Tűzvarázslók terén borzalmas lett a helyzet. Igaz, egyes varázslatok olcsóbbak lettek, de a lejobb varázslatokat egyszerűen kidobták, vagy aránytalanul megdrágították. Ezt nem kellett volna. Sad

Mindemellett sok érdekes, és jó dolog van a könyvben, és biztos, hogy fogok még ezután is hibákat találni, de az a Tűzvarázslói mágia, aminek a játszhatóbbá tétele lett igérve, és úgy le lett tápolva, hogy rossz ránázni! Most komolyan. LEGALÁBB három kedvenc varázslatom, a legjobbak közül eltűnt a süllyesztőben. Ez számomra botrányos.
« Utoljára szerkesztve: 2007 november 15, 02:11:04 pm írta Stib » Naplózva
Watis
Kalandozó

Nem elérhető

« Válasz #69 Dátum: 2007 november 15, 01:41:56 pm »

Juhéé!

Nekem is sikerült tegnap megvenni az UTK. Csak beleolvasgatni volt időm, de ígérem a hétvégén boncolgatni fogom. Smiley Amit eddig olvastam láttam az tetszik, de komolyabb véleményt csak a boncolás után írok róla.

Köszönet a közreműködőknek az UTK-ért, így elsőre megéri az árát sőőőt....
Naplózva
gyilkosvakond
Újonc
*

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #70 Dátum: 2007 november 15, 02:02:37 pm »

Üdv!

Szóval a bárdnak még mindig van fényvért varázslata és én még mindig nem értem miért kezdek hirtelen olyan helyre támadni egy teljes vértes bárd ellen ahol nem véd a vért, mikor lovag ellen sem csinálok ilyet Roll Eyes Legalábbis mintha még mindig a -10 Té-t adna, asszem.

Ja és valaki segítsen ki, hogy is van ez a szegmensenkénti harc, mert olvasni olvastam csak nem igazán fogom. Szóval pl. van egy harcos aki 5s alatt támad egyet és van egy másik aki 3s alatt. Most akkor az oké, hogy az elsőt az támadja amelyik nyeri a Ké-t, de aztán a lassabb mikor támadhat? Szóval a gyorsabb harcos 2. vagy 3. támadásával verseng a csapásért?

És még egy kérdés ha egy mágiahasználóra(legyen m) támad egy harcos(legyen h1), erre a harcosra pedig támad egy másik harcos(legyen h2). És mind eközben m varázsol h2-re pl. egy tűzkardot. És mind ez egyszerre történik, tehát el kell dönteni, hogy ki kezd. Mondjuk akkor h1 dob gyorsaságra így neki pl. 15, m dob intelligenciára így neki pl.16 és h2 is dob gyorsaságra, hogy lesz-e neki sebzésnél tűzkardja Cool, neki így pl.17. Majd mivel h2 h1-re támad így dobnak Ké-t és azt h1 nyeri. Ekkor körbe kezdeményezték egymást. Hol a hiba?
Naplózva
Messen
Kalandozó

Nem elérhető

"Isten sem mindenható, hiszen még tévedni sem tud"

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #71 Dátum: 2007 november 15, 02:03:33 pm »

Áve!

Talán egy órája mondhatom magam egy ÚTK boldog tulajdonosának. Beleolvastam, a munkahelyemen a főnök elég ideges is lett Smiley
Amit első ránézésre mondani tudok:
- "nekembejön" design (talán csak két kép nem tetszik, a többi azonban nagyon)
- van tartalomjegyzék Wink
- nincs borzalmas tördelés (eddig a kardművésznél láttam csak egy elcsúszást, úgyhogy grat)
- hangulatos az a pár bekezdés, amit olvastam
Le a kalappal hölgyek, urak, mert látszik rajta a munka.
Hétvégére már megvan a csapat programja, úgymint alapos kivesézés és próbajáték Grin
Bővebbet talán majd utána.

(Ezúton is köszönöm Lathan a dedikálást Wink )
Naplózva

Mindigis mondtam, hogy egy kiegyensúlyozott hangulatember vagyok!

- C. R. Messen
Rolf
Vendég
« Válasz #72 Dátum: 2007 november 15, 02:30:54 pm »

Ezt a Bárd - Fény vért dolgot én sem értem. Sad
Szerintem inkább ellentétes hatást ér el, mivel a könnyű ruhát viselő bárdot igyekeznénk karcolgatni (aztán gyorsan vissza védekezésbe), addig a páncélt hordóra minnél nagyobbat akarnánk csapni, hogy átüsse a páncélt (ami ugyebár nincs is ott van)... Grin
Szívás a bárdnak... Grin
« Utoljára szerkesztve: 2007 november 15, 02:44:42 pm írta Rolf » Naplózva
Gau
Zsoldos
**

Nem elérhető

"DOHHH"

Profil megtekintése
« Válasz #73 Dátum: 2007 november 15, 02:36:34 pm »

Bajvívó kontra lovag

Valamit azért figyelmen kívül hagytatok... nevezetesen a kifáradást Wink
És mivel ez az ÚTK-ban igencsak benne lett végre, nem oly egyszerű a dolog.
Ha a bajvívónak csak 14-es állóképessége van, 4 órán keresztül vígan elugrál a lovag előtt. Lovagunk meg az x tonnás teljes vértben hamar kiköpi ám a tüdejét (relatív)...
Naplózva

"Semmi nincs"<br />"Ha volna valami, nem lehetne megismerni"<br />"Ha volna valami, és megismerhető lenne, akkor nem lehetne megmagyarázni"<br />"Ha volna valami, megismerhető és megmagyarázható lenne, akkor a magyarázatot úgysem értené senki"<br />"Következtetés: Semmi nincs"
Rolf
Vendég
« Válasz #74 Dátum: 2007 november 15, 02:41:25 pm »

Nos, bajvívó legyen a talpán, aki körbeugrál egy lovagot, míg az elfárad, anélkül, hogy egyetlen csapást bekapna. Nem mondom, hogy nincs ilyen, de az már szerintem szintkülönbséget feltételez a két karakter között.
Egyébként kétlem, hogy a világtörténelemben nem fordult volna elő eddig, hogy egy könnyű vértes (vagy vért nélküli) harcos egy az egyben, szemtől-szemben le ne győzött volna le egy lovagot.
Naplózva
Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!

« Válasz #75 Dátum: 2007 november 15, 02:55:34 pm »

A másik: Védekező harc. Valószinunek tartom hogy az uj rendszerben is van.

Ha meg az ugribugri bajvivo vedekezo harcot folytat (várva, hogy ellenfele kifáradjon) akkor jó eséllyen nem üti meg.

STIB: Lehet hogy drágább lett egy pár varázslat, de annyi manad van szintenkent, amennyit van pofad felirni Cheesy szóval... ami dragabb, az a többi varazslathoz kepest merten fogyaszt több energiat

Naplózva

a Legújabb UTK karakteralkotó Smiley
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!

« Válasz #76 Dátum: 2007 november 15, 02:56:18 pm »

francba, hogy nem tom megvenni a konyvet, majd csak KK után. addig még izgulok.
Naplózva

a Legújabb UTK karakteralkotó Smiley
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Rolf
Vendég
« Válasz #77 Dátum: 2007 november 15, 02:58:36 pm »

Mi az a KK? Huh
Naplózva
bary
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #78 Dátum: 2007 november 15, 03:00:50 pm »

francba, hogy nem tom megvenni a konyvet, majd csak KK után. addig még izgulok.

Pfff....én is csak akkor tom megvenni ha ideér (Miskolc) "vidékre"...az meg még odébb van. Úgyhogy addig olvasgatom amit mások írank...

Mi az a KK? Huh

Kalandozók Karneválja Cheesy
Naplózva
Stib
Vendég
« Válasz #79 Dátum: 2007 november 15, 03:02:06 pm »

Mi az a KK? Huh

Kalandozók Karneválja

Lásd részletesebben Szerepjátékversenyek topicban.

By, olvasd amit én írok! Tongue
Naplózva
Rolf
Vendég
« Válasz #80 Dátum: 2007 november 15, 03:05:55 pm »

Huú, most leégtem... Tongue
Naplózva
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #81 Dátum: 2007 november 15, 03:07:49 pm »

És még manapontba sem került Smiley Tűzvarik álma Smiley
Naplózva

Rolf
Vendég
« Válasz #82 Dátum: 2007 november 15, 03:08:18 pm »

Pfff....én is csak akkor tom megvenni ha ideér (Miskolc) "vidékre"...az meg még odébb van. Úgyhogy addig olvasgatom amit mások írank...

Én is vidékről (Győr) szerzem be, szóval várhatok... Embarrassed
Addig viszont nem túl ösztönző, míg egyesek oldalakon keresztül csak negatívumokat sorolnak, és úgy tűnik sose lesz vége. De, hát így van ez, senki (és semmi) sem lehet tökéletes... Sad De az ÚTK közel van hozzá. Wink
Naplózva
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #83 Dátum: 2007 november 15, 03:12:31 pm »

Ki sorol oldalakon keresztül negatívumokat? És mi van azokkal akik áradoznak? (Mint én Smiley )?
Naplózva

Angelyr
Veterán

Nem elérhető

steffyy@freemail.hu
« Válasz #84 Dátum: 2007 november 15, 03:24:12 pm »

Megfogadtam, hogy csak akkor pofázok, ha végignyálaztam, de nem bírom ki:

Egyszerűen GYÖNYÖRŰ (így, csupa gigabetűvel) ez a könyv!! Maximális respect a könyv illusztrátorainak és szerkesztőinek!
Naplózva

"Kyria umquam verdum suus hostilis mortuus pareutes!"
Stib
Vendég
« Válasz #85 Dátum: 2007 november 15, 03:24:54 pm »

Igaz, erős kritikát írtam, de odaírtam, hogy azok mellett rengeteg jó dolog is van a könyvben. Csak én olyan ember vagyok, aki nem dícsér, hanem megmondja, hogy mi nem jó! Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2007 november 15, 03:42:51 pm írta Stib » Naplózva
Hulla
Veterán

Nem elérhető

Sz*rkeverő

Profil megtekintése
« Válasz #86 Dátum: 2007 november 15, 03:43:19 pm »

Nekem holnap veszi meg és hozza el egy kedves ismeretlen ismerős vidékre. Szóval 10:00 pontosan nyissátok ki a bolt kapuit!  Wink

Egyébként jön itt (meg ott) a kritika és a dícséret, csak valahogy az alkotói reagálásokat nem kapkodja el senki, pedig fentebb egy két konkrétumra is rávilágítottak kis társaink.  Lips Sealed
Naplózva

ÚTK Erratát(!!!) mindenkinek!!!

Honlapom ÚTK-s anyagai:
- "Új" iskola: Bajvívó
- Iskola alkotó rendszer
- Szegmensalapú harcrendszer
- Képzettségek fa struktúrában
- "Új" klán: Árvák

és további érdekességek.
Gau
Zsoldos
**

Nem elérhető

"DOHHH"

Profil megtekintése
« Válasz #87 Dátum: 2007 november 15, 03:48:48 pm »

Ha jól értesültem, Pearl még mindig kicsit "áztatja" Lathan-t, szóval.... Wink Grin Grin
Naplózva

"Semmi nincs"<br />"Ha volna valami, nem lehetne megismerni"<br />"Ha volna valami, és megismerhető lenne, akkor nem lehetne megmagyarázni"<br />"Ha volna valami, megismerhető és megmagyarázható lenne, akkor a magyarázatot úgysem értené senki"<br />"Következtetés: Semmi nincs"
Anó
Veterán

Nem elérhető

tiadlan@t-online.hu
« Válasz #88 Dátum: 2007 november 15, 03:58:35 pm »

Fogalmazzunk inkább úgy hogy "finoman" szinten tartja Cheesy Wink
Naplózva

Ha hülyeség, de működik, egyáltalán nem is volt hülyeség.
unforgiven
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #89 Dátum: 2007 november 15, 04:21:25 pm »

Bajvívó kontra Lovag

Azzal kezdeném, hogy jelenleg még nincs birtokomban az UTK.Ezért egy személyes észrevételt írok le.

Játéktechnikai részről:
Ha 1-es szinttől figyelemmel kísérjük a bajvívó és a lovag fejlődését akkor lehet h azt tapasztaljuk h a bajvívónk már megtanulta a kétkezes harcot meg a két fegyver forgatását mondjuk 2-3 szinten(persze ez hülyeség, mert konkrét értékeket nem tudok), de addig a lovagunk megtanulja mondjuk 4-es szinten valamilyen kétkezes vágófegyver használatát meg vértet is tud viselni.
Ha ezeket jobban meggondoljuk akkor mindjárt kiderül az , h annyival nem áll jobban a bajvívónk mert ugyanannyi KAP-ot kapott de neki többmindent kell megtanulni( a hárítótőr és a rapír magasfokú alkalmazásához). Ezért elveszik az előnye a fegvereket illetően ,mivel ő csak 2-3 szinten forgatja az adott fegyvert, míg a lovag barátunk meg 4-esen. Meg aztán ott van a vért is, főleg ha teljes Wink

De mint minden!!!-ez is csak finomságokon múlik ilyenek pl: KM akarata(elsődleges és döntései), hogy ki mennyire használja ki a karakterét(a bajvívó könnyen kitérhet a támadások elől, esetleg feldöntheti a lovagot, ugyanakkor nehezen ütheti át a vértet csak ha ügyesen a résekre támad-lovag mondjuk fegyvert törhet,tanulhat pusztítást, h előnyhöz jusson), és sztem csak utolsó szempont a szabályrendszer.

Meg aztán mindenkinek más tetszik, más akar. Ha valakinek problémája van úgyis csinál majd házi szabályrendszert.Igaz Stib?

Úgyhogy csak óvatosan a "hát ez túl erős lett", "a lovagod meg sem bírja ütni a bajvívómat" meg az "lazán megölöm" kifejezésekkel. Mert a végén a KM megelégeli és csúful fog járni a kalandozó. Smiley

Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 ... 82 | Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: