Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2010 március 12, 06:07:57 am

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
48374 Hozzászólás 87 Témában írta 2496 Felhasználó Legújabb tag: larissaesquibel
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  M.A.G.U.S. regények
| | |-+  Vélemények MAGUS regényekről
« előző következő »
Oldalak: 1 ... 51 52 53 [54] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Vélemények MAGUS regényekről  (Megtekintve 158767 alkalommal)
sirsteve
Veterán

Nem elérhető

Az Alkalmazott Alkímia Adeptusa

steve.fieldrock@hotmail.com
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #1590 Dátum: 2009 május 27, 08:06:58 am »

A'frad!

Átvágom a gordiuszi csomót: az orkokat Orwella teremtette, de jóval a Hatodkor előtt, mondjuk a Másodkorban. A Farkasszellem oltalmába vette az orkokat, erre Orwella végzett a Farkassal és megátkozta az orkokat.

Minden jót, Sir Steve

PS: azért fura, hogy egy kalahora aggódik az orkok miatt  Smiley
Naplózva

Melkor
Kalandozó

Nem elérhető

nacim-msn@hotmail.com
Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #1591 Dátum: 2009 május 27, 10:15:49 am »

Átvágom a gordiuszi csomót: az orkokat Orwella teremtette, de jóval a Hatodkor előtt, mondjuk a Másodkorban. A Farkasszellem oltalmába vette az orkokat, erre Orwella végzett a Farkassal és megátkozta az orkokat.

A Summarium is ezt írja lényegében.
Naplózva

III. Szárnyatlan Pegazus Szerepjátékos Verseny:http://kszk.ktk.bme.hu/
Puma
Kalandozó

Nem elérhető

« Válasz #1592 Dátum: 2009 május 27, 01:32:37 pm »

Üdv!

Sajnos most rohannom kell, de emlékeim szerint AOC Hollóidők című könyvében is van utalás az Orwella - Farkasszellem viszonyra. Majd utána nézek, ha valaki meg nem előz... Celsior?
Naplózva

" - Honnan ismeri ilyen jól a nőket?
  - Olyanok, mint a férfiak... Csak hiányzik belőlük az ész,
    és a józanság."
Lathan Aria
Jólmegmondó! "Igen!Nem! DEEEEEEEE!" :D
Inkvizítor

Nem elérhető

tranceps@hotmail.com
« Válasz #1593 Dátum: 2009 május 27, 02:25:46 pm »

Sziasztok!

A megoldás rém egyszerű... szokásos elhelyezési per. Smiley
Az orkokat Orwella kreálta, még Avida Dolor előtti nevén, amikor az Egy fegyvereként létezett, s ehhez felhasználta a Farkasszellemet, aki fellázadt e ténykedés ellen, és védelmébe vette a gyermekeit, akiket erre Orwella elátkozott - mint annyi minden mást is! Smiley

Lathan
Naplózva

"Szólítom a Holtakat,
A valaha Voltakat,
Az egyszer Létezőket,
A majdan Eljövendőket..."
Fraien
Kalahóra, Urria gyermeke
Lovag

Nem elérhető

joshimester@hotmail.com
Profil megtekintése
« Válasz #1594 Dátum: 2009 május 27, 03:28:24 pm »

Líthas!

PS: azért fura, hogy egy kalahora aggódik az orkok miatt  Smiley

Mint le is irtam,egyik ismerösömnek a szivügyei az orkok, ezért érdeklödtem.

Sziasztok!

A megoldás rém egyszerű... szokásos elhelyezési per. Smiley
Az orkokat Orwella kreálta, még Avida Dolor előtti nevén, amikor az Egy fegyvereként létezett, s ehhez felhasználta a Farkasszellemet, aki fellázadt e ténykedés ellen, és védelmébe vette a gyermekeit, akiket erre Orwella elátkozott - mint annyi minden mást is! Smiley

Lathan

Namost ezzel a válasszal az eddigi 2 lehetőséghe-ti. Orwella/Farkasszellem teremtette az orkokat-bekerült egy harmadik is-ti. közösen teremtették, majd a Farkasszellem belázadt is ki lett gyilkolászva...

Na mind1 majd megmondom neki hogy ne keresse a származását, mert testével együtt lelke is az enyészeté lesz, igy tökmind1 ki teremtette a népét a halál után számukra nincs élet  Tongue  Smiley
Naplózva

Urria legyen veletek!
sirsteve
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #1595 Dátum: 2009 május 27, 03:31:46 pm »

A'frad!

Na mind1 majd megmondom neki hogy ne keresse a származását, mert testével együtt lelke is az enyészeté lesz, igy tökmind1 ki teremtette a népét a halál után számukra nincs élet  Tongue  Smiley

Esetleg ha megtér Darton hitére, még kaphat lélekmagot.
Naplózva

Körmi
Újonc
*

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #1596 Dátum: 2009 június 01, 02:10:16 pm »

Üdv!

Gambit - "miért kell erőltetni, hogy az északon a hetedkorban imádott istenek túlnyomó többsége crantai gyökerekketl rendelkezik"

Szemben más világokkal, ahol a legendás hősök számos stáción keresztül végül istenné vál(hat)nak, Ynev isteneit egyes szerzők örökkévalóknak tekintik, akik - ebből következően - nyilvánvalóan léteztek az előző korokban (így pl. a negyedkorban) is, csak esetleg más néven, és esetlegesen más formában tisztelték őket. Ergo a gyökerek nem crantai, hanem még régebbi eredetűek.

Puma - "az egykori Cranta - pályázat novelláin még mindig könnyebb hegeszteni, mint teljesen újakat írni"

Ha profi írók írásairól lenne szó, igazad lenne, de sajnos a gyengén sikerült műveknél többnyire egyszerűbb újat írni, mint a régit hegeszteni. Hogy a Celsior által hivatkozott számokkal dobálózzak: a 3,5 millió karakterből kb. 10 kötetnyi antológia jelenhetne meg. Ehhez képest ennek a mennyiségnek olyan 3 ezreléke jelent meg nyomtatásban; ha akarsz, utánaszámolhatsz, hogy az nemhogy két kötetre, de még egy félre sem lett volna elég. Minden egyéb azóta született - az elmúlt 5 évben bőven volt rá idő.

A pályázat valódi értéke és haszna szerintem a vele kapcsolatos háttérmunka volt, ami írásra inspirálta az írókat, és erőteljesebb szervezőmunkára a szerkesztőket.

Celsior - "A "Hallgat az ég"- ben az első tervezett kötet novelláiból jelentek meg, a "Végzet masinériái" -ban pedig, úgy hallottam, a másodikból."

Nem, a "Hallgat az ég"-ben egy-egy az elsőből és a másodikból, "A végzet masinériái"-ban pedig egy a másodikból. De hallomás helyett akár el is olvashatod őket, vagy megnézheted a tartalomjegyzéket a neten... Smiley

K.
Naplózva
Gambit
A tékozló fiú
Kalandmester

Nem elérhető

A tékozló fiú

« Válasz #1597 Dátum: 2009 június 01, 04:12:52 pm »

Üdvözletem!

Gambit - "miért kell erőltetni, hogy az északon a hetedkorban imádott istenek túlnyomó többsége crantai gyökerekketl rendelkezik"

Szemben más világokkal, ahol a legendás hősök számos stáción keresztül végül istenné vál(hat)nak, Ynev isteneit egyes szerzők örökkévalóknak tekintik, akik - ebből következően - nyilvánvalóan léteztek az előző korokban (így pl. a negyedkorban) is, csak esetleg más néven, és esetlegesen más formában tisztelték őket. Ergo a gyökerek nem crantai, hanem még régebbi eredetűek.

Kis helyreigazítás: az idézet nem tőlem, hanem sirsteve-től származik, én csak válaszoltam rá. Egyébként a "többarcú-egylényegű" istenek gondolatával, így egyes hetedkori istenek crantai eredetével én is egyetértek.

Gambit
Naplózva

"A knight is sworn to valor, his heart knows only virtue.
His blade defends the helpless, his might upholds the weak.
His word speaks only truth, his wrath undoes the wicked!"
sirsteve
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #1598 Dátum: 2009 június 02, 08:37:55 am »

A'frad!

Üdv!

A fenti idézet valóban tőlem származik, nem Gambittól, de sebaj. A választ köszönjöm, de azért nem vagyok teljesen meggyőzve, kicsit utólag belemagyarázós jellege van.

Minden jót, Sir Steve
Naplózva

Darth Revan9
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #1599 Dátum: 2009 június 04, 07:19:36 pm »

Ma befejeztem a Csepp és tengert. Chapman, mint mindig most is óriásit alkotott. A Jutalomjáték és a Toroni vér nagyszerű felvezetők voltak hozzá.

SPOILER

Nem is tudtam, hogy Tiernek van egy fia. A Toroni vérben elég nehéz dolga volt bejutni Shulurba. A Csepp és tengerben érdekes volt látni, hogy kötött barátságot Tier és Graum. A végén a tengeri összecsapás fenomenális volt.

SPOILER vége.

Csillagos ötöst érdemel összeségében. Grin
Naplózva
III. Rolf
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #1600 Dátum: 2009 június 04, 10:10:25 pm »

A Csepp és tenger tényleg nagyon jó, de szerintem az Észak Lángjai jobb.

Kedvenc jelenetem:
"- Ha még egyszer izének nevezel, átharapom a torkodat - sziszegte. Összerezzent, ahogy feje mellett hajítótör vágódott a fába, de nem adta fel: - Álmodban, ha épp tudni akarod!"
Naplózva

Rolf the Third Goes Forth
(Negyedik regisztrálás, ebből harmadszor Rolf néven)
Isshae Inarak
Hős

Nem elérhető

Császári Lélekőr

zocika@citromail.hu
« Válasz #1601 Dátum: 2009 június 04, 11:04:51 pm »

A Toroni vérben elég nehéz dolga volt bejutni Shulurba. SPOILER vége.

ÁÁÁ... sztem túl könnyen ment neki...Smiley
Naplózva

"Szent a viharoknak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled..."

Weilla meg vesztett, szóval csönd. Smiley
Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!

« Válasz #1602 Dátum: 2009 június 05, 02:21:53 pm »

Tier nan Gourduin magyar hangja: Chuck Norris.

"Yneven nincs evolucio, csak egy lista élőlényekről, akiket Tier nem ölt meg."

szánalom

Naplózva

a Legújabb UTK karakteralkotó Smiley
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Leonidas
Zsoldos
**

Nem elérhető

« Válasz #1603 Dátum: 2009 június 05, 06:04:38 pm »

Tier nan Gourduin magyar hangja: Chuck Norris.
"Yneven nincs evolucio, csak egy lista élőlényekről, akiket Tier nem ölt meg."
szánalom
Nem is tudtam,hogy Chuck Norris beszél magyarul.Én inkább James Bond-ra szavaznék.

Darth Revan9:
Egyetértek,szerintem is király a könyv.A novelláknak varázslatos a hangulata,főleg a Jutalomjáték Erionja fogott meg ,de nagyon.
Gorduin vs Skald párbajt szinte félévente ujraolvasom,mert egyszerűen fantasztikus.Külön tetszik Gorduin emberibb ábrázolása,bár nekem a szuper kalandozó is tetszik.A boszorkány bizony szószerint feltörölte vele a hajófedélzetet,ha nincs Graum és Calyd,akkor veszít.Ráadásul hibázott is,mivel Calyd közelébe engedte a toroni gyilkost.

Isshae Inarak:
Annál nehezebb volt életben maradni.A toroniak kihasználták,átverték és persze kapott pár "józanító pofont",amitől vagy 50 évre elment a kedve a toroni látogatásoktól.
Üdv!
Naplózva
Isshae Inarak
Hős

Nem elérhető

Császári Lélekőr

zocika@citromail.hu
« Válasz #1604 Dátum: 2009 június 05, 06:59:25 pm »

Isshae Inarak:
Annál nehezebb volt életben maradni.A toroniak kihasználták,átverték és persze kapott pár "józanító pofont",amitől vagy 50 évre elment a kedve a toroni látogatásoktól.

Nemtom, nekem piszkálta a csőröm, h egy csóringer bárd képes volt belopózni egy ókyr palotába. (nem érdekel, h jelhordozó, ha erre a legjobb toroni fejvadászszekták legjobbjai sem  mindig képesek...)
Én kifejezetten örültem, h a boszi feltörölte vele a padlót... Sosem szerettem a Zet által is említett CN imitátorokat... Lips Sealed
Naplózva

"Szent a viharoknak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled..."

Leonidas
Zsoldos
**

Nem elérhető

« Válasz #1605 Dátum: 2009 június 05, 07:09:54 pm »

Isshae Inarak:
Nemtom, nekem piszkálta a csőröm, h egy csóringer bárd képes volt belopózni egy ókyr palotába. (nem érdekel, h jelhordozó, ha erre a legjobb toroni fejvadászszekták legjobbjai sem  mindig képesek...)
Én kifejezetten örültem, h a boszi feltörölte vele a padlót... Sosem szerettem a Zet által is említett CN imitátorokat... Lips Sealed
Egy bárd akiben nemes kyr vér folyik,ráadásul fehérre festett hajjal nem is kölömbözik tőlük. Wink
Szerintem a Chuck Norris nagyon mellé ment.James Bond-ot elfogadom,de CN.Esetleg kifejtenéd bővebben.
« Utoljára szerkesztve: 2009 június 05, 07:21:02 pm írta Leonidas » Naplózva
Darth Revan9
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #1606 Dátum: 2009 június 05, 07:36:00 pm »

A Csepp és tengeren kívűl persze a további Gorduin regények is tetszettek.
A Keleti szél befejezését várom már. Csak az a baj, hogy állítólag Chapman az első kettővel 1 kötetben akarja kiadni. Cry
Naplózva
Isshae Inarak
Hős

Nem elérhető

Császári Lélekőr

zocika@citromail.hu
« Válasz #1607 Dátum: 2009 június 05, 10:27:41 pm »

Ja, el is felejtettem, h egy kis hidrogénszőkétéssel bármelyik félvér el tud vegyülni egy 5 ezer éve a vérere vigyázó, fajtisztaságmániás bandában...
Naplózva

Puma
Kalandozó

Nem elérhető

« Válasz #1608 Dátum: 2009 június 05, 10:34:13 pm »

Üdv!

Srácok, emlékezzetek már arra, hogy Gorduint bizony tárt karokkal várták, és mindenben segítették Dailad papa emberei... Nélkülük csöppet nehezebb lett volna.

Egyébként meg a tűzgolyó - eltérítős eset után igenis megpróbált visszatérni Toronba. A háromból semmi vajon jó arány? 
Naplózva

" - Honnan ismeri ilyen jól a nőket?
  - Olyanok, mint a férfiak... Csak hiányzik belőlük az ész,
    és a józanság."
Szapi
Veterán

Nem elérhető

« Válasz #1609 Dátum: 2009 június 05, 11:00:29 pm »

Üdv!

Srácok, emlékezzetek már arra, hogy Gorduint bizony tárt karokkal várták, és mindenben segítették Dailad papa emberei... Nélkülük csöppet nehezebb lett volna.

Egyébként meg a tűzgolyó - eltérítős eset után igenis megpróbált visszatérni Toronba. A háromból semmi vajon jó arány? 

Pumánál a pont, én is így emlékszem. Szóval előtte is vannak lehetetlennek tűnő dolgok, bár tény és való, nekem is sokkal élvezetesebbnek azok a Gorduin-történetek, amikor még nem ismeri képességeinek határát...Pontosabban hogy vannak helyzetek, amikor ilyesmik nincsenek. Wink Amikor elbukott, elpáholták, átverték, szenvedett, és úgy tudott felállni a padlóról, közvetlenebb volt a karaktere. Cheesy
Naplózva

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Gorban Lyalmur, őszöreg Pusztító
Isshae Inarak
Hős

Nem elérhető

Császári Lélekőr

zocika@citromail.hu
« Válasz #1610 Dátum: 2009 június 05, 11:28:57 pm »

Na, ez most megfogott... Smiley Az elejétől kezdve támogatták vagy csak miután bejutott Shulurba?
Naplózva

Leonidas
Zsoldos
**

Nem elérhető

« Válasz #1611 Dátum: 2009 június 06, 11:23:50 am »

Igaz.Kösz Puma,tudtam,hogy valamit elfelejtettem.Az öreg Dailad kihasználta, és elvégeztette vele a piszkos munkát(Lyalmur).
Isshae Inarak:
Pontosan a vér ne vesszen el elv volt a fő mozgatórugó,csak ezért segítették és használták ki Gorduint(kellett a gyerek).
Üdv!
Naplózva
Isshae Inarak
Hős

Nem elérhető

Császári Lélekőr

zocika@citromail.hu
« Válasz #1612 Dátum: 2009 június 06, 11:34:11 am »

Upsz, akkor tévedtem Roll Eyes köszi a felvilágosítást Smiley
Naplózva

III. Rolf
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #1613 Dátum: 2009 június 09, 12:20:12 pm »

Na most nagyot esett Gorduin tekintélye... Cheesy
Naplózva

Zet
Ranagol küldötte
Lovag

Nem elérhető

SMITEOLJON MINDENKI! NEGATIV CSUCSRA TÖRÖK!

« Válasz #1614 Dátum: 2009 június 09, 12:34:33 pm »

Na most nagyot esett Gorduin tekintélye... Cheesy

Mé', vót' neki?
Naplózva

a Legújabb UTK karakteralkotó Smiley
Méreg, Varázsjel, és Lény generátorral.
"Húúú, ez nagyon pöpec. Kösz Zet!"
- Melkor, egy elégedett vásárló
Arkhon
Kalandmester

Nem elérhető

« Válasz #1615 Dátum: 2009 június 10, 02:13:20 am »

Zet azért vedd figyelembe h egy jelhordozó még ha nincs is mindig elötérben azért mégicsak életek tucatjai vannak benne nem egy darab ókyr calyrral és anyrral . Amugy tényleg Cn feelingem van töle föleg h roszabb mint a zombik Cheesy  hiába ölöd meg felkel Cheesy
Naplózva
III. Rolf
Újonc
*

Nem elérhető

« Válasz #1616 Dátum: 2009 június 10, 10:41:49 am »

Gorduin nem halhatott meg, mivel meg volt jövendölve, hogy égi hajóra száll.
Mondjuk lehet, hogy ott majd benyújtják neki a számlát... Cheesy
Naplózva

Oldalak: 1 ... 51 52 53 [54] | Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: