Vissza a főoldalra A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2010 március 18, 02:46:34 am

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
48374 Hozzászólás 87 Témában írta 2736 Felhasználó Legújabb tag: fedBluelo
* Főoldal | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
+  A Tuan Kiadó és A Könyvesbolt fóruma
|-+  Általános kategória
| |-+  Codex regények és szerepjáték (Moderátor: Hawkwood)
| | |-+  Codex regények
« előző következő »
Oldalak: 1 [2] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: Codex regények  (Megtekintve 4366 alkalommal)
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
Profil megtekintése E-mail
« Válasz #30 Dátum: 2009 május 06, 08:55:51 pm »

De ha csak később jön, akkor sem halunk bele, lényeg, hogy hozza az eddigi (igen magas Smiley ) színvonalat és főleg hangulatot, bár ebben nem kételkedem Smiley :sör:

Naplózva

Egy nyomtatógyártó ellopta az aláírásomat...
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #31 Dátum: 2009 május 25, 03:51:07 pm »

Könyvtárból most olvasom a napvilágot, eddig nagyon klassz kis könyv, elég egyedi technokratikus kütyükkel, és néhány ismerős momentummal (Háló...). Kicsit olyan érzésem van, hogy ebben a világban nem érvényes az a szabály, miszerint "mivel ez egy fantasy világ, ezért az IRL kütyüket ne próbáljuk meg mágiával megvalósítani", és ez egy egyedi ízt ad neki.

Remélem, a köv. regény is ilyen klassz lesz.

Update: A vége felé járok, nagyon f*sza a könyv. Eddig nem igazán tudatosult bennem, hogy a Codex ennyire "dark" világ, már ami a démoni jelenlétet illeti...
« Utoljára szerkesztve: 2009 május 29, 10:50:04 am írta csatacsiga » Naplózva

Hawkwood
Téma moderátor

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #32 Dátum: 2009 május 29, 06:29:06 pm »

Igazán örülök, hogy tetszik! Sokadszor írom le, hogy bár sokan támadták, részemről a kedvenc könyvem... tehát mindig nagy örömet okoz, ha valaki dicséri  Smiley
A mechanomágiák nem az egész Napnyugatot jellemzik, csupán a Yorn Köztársaságot - és persze a kütyük "szülőotthonát", Marbolkot. Itt azonban nagyon erős a jelenlétük, konkrétan cél volt egy olyan miliőt létrehozni, ahol a techno összefonódik a mágiával.
A Cx világa alapvetően dark, csak nem olyan értelemben, ahogy pl. egyes M* kretátorok Ynevet formázták.
Naplózva

Én kevesekhez tartozom.
De legalább keveseknek is.
/Fodor Ákos/
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #33 Dátum: 2009 május 30, 08:10:47 pm »

Igazából nagyon egyedi hangulata van. Miért szidják a könyvet? Jómagam túlmentem miatta 2 villamosmegállót Smiley. Külön tetszik a két főszereplő nyelvezetének különbözősége. Az alapkönyvben volt szó Napnyugatról vagy csak Abryss volt benne? Nekem csak az utóbbi rémlik. Most sajnálom igazán, hogy annó nem vettem meg a szerepjáték könyveket, mivel most már esélytelen beszerezni őket. A Grimoár és a Hegyi Királyság ráadásul még nem is volt a kezemben, egyre inkább kezdem felismerni, mennyi mindent veszthettem ezekkel...
No mind1, lassan a végére érek. A következő lépés, hogy megpróbálom beszerezni ezt is és a novellásköteteket is antikvárból vagy valahonnan... Bár olvastam őket, de sajnos csak könyvtárból.
Egy szó mint száz, örülök, hogy a Codex nem halt ki végleg, mert óriási hangulata van...
Más...
Azt tudom, hogy MAGUS-hoz sokan írnának regényt, novellát, stb. Téged sosem kerestek meg, hogy írnának Codex-re?
Naplózva

csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #34 Dátum: 2009 június 05, 06:37:04 pm »

Most olvastam el a függeléket és néhány érdekes dolog tűnt fel:

1. A Malbor-nál említett Felföld és a Szellemtáncban említett Felföld ugyanaz? Jópár dolog stimmel (mechanomágia pl, ha jól emlékszem, a Szellemtáncban is volt holmi mágikus suhanóféleség)...

2.A CODEX-es és a MAGUS-os démonikus óbirodalomnak van köze egymáshoz? A függelék azt írja, hogy a Birodalom több tucat világra kiterjedt. Ugyanannak az "ősnek" két hajtása Dél-Ynev és Nadyss? (Megjegyzem, szimbolikusan sem rossz elgondolás Smiley ).

Mindkét dolog egybecsenghet a Nitorral, ami ha jól értem olyasmi, mint a Kapuk Terme az Észak Lángjaiban, ahova Alyr bejutott Tier segítségével?

Vagy teljesen rossz felé okoskodom?
Naplózva

Hawkwood
Téma moderátor

Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #35 Dátum: 2009 június 07, 06:37:50 pm »

Elnézést, kicsit be vagyok havazva mostanság...

Hogy miért szidták? Volt néhány ok  Smiley Volt, aki azért, mert megtehette, és ezt tartotta jópofának. Sokaknak a lovag nyelvezete nem tetszett (ezek közt voltak olyanok, akiknek tisztelem a szavát!), másoknak Napnyugat sajátos világa, és olyan is akadt, aki azt nehezményezte, hogy nem lehet a vonaton olvasni... tudniillik oda kellene figyelni rá... Smiley Mint sokszor elismertem már, a lovag nyelvezetét valóban meg kellett volna csiszolnom kiadás előtt...
Az alapkönyvben nem volt Napnyugat, csak említés szintjén.
Grimo és novelláskötetek elvben vannak a Tuannál, ha nincsenek, jelezd, tudok neked juttatni.
Goldmann Juli anno írt a Cx-hez, de végül más köntösben jelent meg, másnak nem voltak lényegi próbálkozásai.
Igen, a két Felföld ugyanaz, Max saját világa, "otthona".
Nincs, a két Ó-Birodalom mindkét világ sajátja, a maga sajátosságaival. Ynev és Nadyss persze hordoz közös dolgokat, hiszen egyazon szülőatya dolgozott mindkettőn, és benne meg is vannak az összefüggések. Hogy mifélék, ezt itt nem taglalnám, senki lelkivilágába nem kívánok belegázolni :-)
A Nítor és a Kapuk Terme valóban valami hasonló dolog, de misztikus szinten alaposan különbözik egymástól. Alyr és Tier történetei, világa Csanád és András munkája, következésképp nincs semmi közük a Cx-hez.

Naplózva

Én kevesekhez tartozom.
De legalább keveseknek is.
/Fodor Ákos/
csatacsiga
Kalandozó

Nem elérhető

csatacsiga@hotmail.com
« Válasz #36 Dátum: 2009 június 08, 09:33:39 am »

Köszönöm a válaszokat és az ajánlatot is Smiley. Amint pénzmaghoz jutok, elzarándokolok a Könyvesboltba és beszerzem a beszerzendőket Smiley
Naplózva

Oldalak: 1 [2] | Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: